Inici Actualitat S’oficialitza l’Escut de Taradell

S’oficialitza l’Escut de Taradell

3
COMPARTIR

En el passat Ple es va oficialitzar l’escut de Taradell d’acord amb una proposta feta per la Generalitat de Catalunya l’any 1986.

Segons va explicar l’alcalde, amb la intenció de buscar una marca identificativa per Taradell es van adonar que al municipi hi convivien 7 o 8 escuts diferents, ja sigui en les plaques dels guals permanents, diversos documents, anagrames, etc…

Per tal de solucionar-ho van acordar de escollir-ne només un i es va ser aleshores quan es vam adonar que aquesta tasca ja l’havia feta la Generalitat l’any 1986. El Govern Català va fer, l’any 86, una proposta d’escut a tots els municipis a partir d’uns criteris Heraldics fets per Armand de Fluviá i a partir d’informes locals que a Taradell va realitzar el Mossèn Antoni Pladevall.

Es desconeix perquè en aquell moment aquest tema va quedar aturat a Taradell, però es veu que aquesta proposta va crear conflictes a forces pobles de Catalunya degut a que no va generar prou consens entre els habitants.

La proposta va ser votada per unanimitat. Una vegada aprovat l’escut es farà el mateix amb la bandera.

Nota: L’escut que reproduïm en aquesta ressenya podria ser que fos lleugerement diferent del definitiu. La forma de rombe és correcte i el contingut de l’interior del rombe també. El dubte està amb la corona superior ja que no se sap exactament si li correspon la de baró o una altra. En tot cas aquest escut està extret de la Gran Enciclopèdia Catalana que l’alcalde va comentar durant el ple que la reproduïa correctament. L’ajuntament està esperant la confirmació del propi Armand de Fluvià i tant bon punt tinguem aquesta informació us ho confirmarem.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

3 Comments
més nou
més antic més votat
Inline Feedbacks
View all comments
Anònim
Anònim
29 octubre 2008 18:22

No hi hauria d’haver cap corona

Taradell Bloc
29 octubre 2008 9:18

Gràcies. Solucionat!

Anònim
Anònim
29 octubre 2008 8:38

Em sembla que es diu Armand de Fluvià, acabat amb D. Aquest és l’enllaç a wikipèdia: http://ca.wikipedia.org/wiki/Armand_de_Fluvi%C3%A0_i_Escorsa

Un personatge prou sorprenent. Per cert, Toni, d’on l’has tret la imatge de l’escut?