Inici Actualitat Els comptes de la MAT i el paper de l’Estat

Els comptes de la MAT i el paper de l’Estat

0
COMPARTIR

Avui us descobrim un nou bloc a la blogosfera taradellenca, el bloc d’en Josep Romeu. Un interessantíssim bloc d’opinió sobre l’actualitat catalana que en Josep fa des de fa més d’un any a un ritme d’un article diari.

Us deixem amb una reflexió sobre la MAT que va escriure aquest passat dilluns.

Opinió – Josep Romeu

Llegeixo un titular de premsa que assegura que la construcció de la MAT costaria la meitat si es fes soterrada. Sorprenent, perquè sempre havia sentit que l’empresa que havia de fer l’obra, Red Eléctrica Española, es negava a soterrar-la perquè li sortia massa car. Després, llegint el cos de la notícia, m’adono que en la notícia ja s’hi aclareix que els autors de l’estudi havien arribat a aquesta conclusió comptabilitzant no solament els costos directes de l’obra sinó també els indirectes. I això, en un context liberal com el nostre si no és un error de càlcul com a mínim és d’una ingenuïtat espectacular.

Els autors de l’estudi, vinculats a la Universitat de Girona, feien els seus càlculs atribuint com a costos de la construcció de la MAT els perjudicis que causarà pel seu impacte ambiental, per la menysvaloració dels terrenys afectats i dels més propers, així com les possibles pèrdues d’atractiu turístic de la zona afectada. Tot i que en aquest estudi hi han col·laborat membres de la facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials de la Universitat de Girona no sembla que hagin tingut en compte que vivim en un sistema liberal en què els guanys són privats, i les pèrdues, socialitzades. Altrament, els veïns afectats de la zona haurien de considerar-se accionistes o copropietaris de la líniea, en la mesura que hi aporten una part important dels costos. (llegir més)

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments