Inici Actualitat Un jove de Taradell acusat de fer destrosses a la MAT

Un jove de Taradell acusat de fer destrosses a la MAT

1
COMPARTIR
[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=Xu1O5aN4Bk0]

Us mostrem el reportatge que El 9 TV -la televisió de El 9 Nou- va fer la setmana passada sobre el cas del jove de Taradell Xavier Huguet que ha estat acusat d’haver fet destrosses a la MAT.

En Xavier que es considera un ‘cap de turc’ en l’intent de criminalitzar les plataformes opositores a la línia de Molta Alta Tensió (MAT), va declarat fa 15 dies al jutjat número 1 de Vic que ha de determinar si li obre procediment penal per uns desperfectes en una torre de la MAT que s’estava instal·lant en aquest municipi osonenc el passat mes de març.

El jove sosté que ell no és membre de les plataformes contràries a la línia i que va ser aturat per treballadors que estaven instal·lant les torres quan tornava de fer escalada en una zona propera a una torre. Desprès de fer-li diverses preguntes van anotar la matrícula del seu cotxe i el van denunciar.

Huguet diu que amb aquest procés s’està buscant criminalitzar tota la plataforma i tot ‘el moviment tant sigui polític com social’ que està al seu entorn. Per aquest noi, les acusacions que va tombar unes tanques de la zona de les torres de que se l’acusa no tenen ‘ni base ni fonament’ perquè no existeixen proves ‘físiques ni verbals’. Huguet diu que s’estan buscant culpables per les accions que s’han produït contra la línia.

El jove taradellenc diu que ell va ‘de tant en tant’ per aquest camí que porta a una zona on s’hi fa escalada. Quan passava per allà treballadors d’una empresa subcontractada de la MAT que ‘actuen pressionats’ per les empreses el van aturar i li van fer algunes preguntes al entorn de que s’havien tirar a terra unes tanques de la línia. Posteriorment va rebre una citació a casa seva per part del jutjat per una denúncia per aquests fets.

Segons ha explicat en la denuncia consta que ell és membre de la plataforma No a la MAT quan ell no n’ha format mai part. El jove diu que tot plegat és ‘un muntatge’ fet per les empreses elèctriques que construeixen les torres per ‘culpabilitzar’ els col·lectius contraris.

Acompanyat per l’advocat, Antoni Iborra, el jove va declarar durant prop de mitja hora als jutjats de Vic. Iborra manté que ‘no hi ha proves’ i que només es busca ‘criminalitzar un moviment ciutadà’. L’advocat considera que el que fa Red Eléctrica Española (REE) es ‘criminalitzar’ la població de la comarca d’Osona perquè aquí fa ‘unes torres que en d’altres llocs soterrarà’. L’advocat diu que s’està ‘construint’ una imputació ‘sense cap fonament legal’.

Una trentena de persones van donar suport a Xavier Huguet al exterior del jutjat amb pancartes contràries a aquesta línia elèctrica d’alta tensió.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

1 Comment
més nou
més antic més votat
Inline Feedbacks
View all comments
Anònim
Anònim
14 octubre 2008 14:23

Els de la MAT son una colla de mal parits!! Conec aquest noi i mel crec quan diu que no a set ell!!

NO A LA MAT!!