Inici Actualitat La crisi econòmica també afecta l’Ajuntament

La crisi econòmica també afecta l’Ajuntament

0
COMPARTIR


El Ple que es va celebrar la setmana passada va servir per parlar força d’economia i de l’hisenda local ja que s’havia d’aprovar el Compte General del pressupost 2007, acceptar un crèdit de 273.000 euros, una sol·licitud d’un nou crèdit de 317.583 euros i acceptar dues subvencions del Departament d’Educació.

El primer punt era la aprovació del Compte General 2007. Esquerra va denunciar que el procés no s’havia realitzat correctament i que no podien votar-hi favorablement perquè no s’havia prèviament convocat la comissió especial de comptes. L’alcalde va argumentar que l’equip de govern havia seguit tots els passos que havia dit el secretari i que per tant el procediment era correcte. Tot i així, els va convidar a impugnar la decisió, fet que ERC va descartar al•legant que tampoc era un assumpte tant important per impugnar-lo.

En el següent punt es va parlar de la crisi. Resulta que cada any la Diputació de Barcelona ofereix uns crèdits, de la Caixa de Catalunya, als municipis que solen ser d’uns 500.000 euros. El consistori ha de justificar aquestes despeses, o superiors, i la Diputació es l’encarregada de gestionar el crèdit. Aquest any però la quantitat final atorgada ha estat únicament de 273.000 euros a causa de la crisi i de la nova política restrictiva de les entitats financeres. El Ple va haver d’aprovar l’acceptació d’aquest crèdit i aprovar la petició al mercat financer d’una altre crèdit per la diferencia, es a dir: 317.583 euros.

Parlant de crisi, l’oposició va demanar a l’equip de govern en quin grau afectava aquesta a l’Ajuntament. L’alcalde va respondre que la crisis era important sobretot en la partida de llicencies d’obres. Va explicar que ara arriba una llicencia d’obres molt de tant en tant mentre que fa un parell d’anys es va haver de comprar un carretó especial per transportar-les de tantes que n’hi havia. Malgrat que el pressupost d’aquest any ja contemplava una disminució important per aquest concepte, la realitat es que la disminució final esta essent més alta del previst.

Finalment, i com a noticia més positiva, el ple va aprovar l’acceptació de dues subvencions del Departament d’Educació. La primera de 77.800 euros va ser per el funcionament ordinari de l’escola l’Arpa. Aquesta es una subvenció que és el primer any que es rep gràcies a que ara l’Arpa és una escola reglada i una de les avantatges que té es la possibilitat de rebre subvencions publiques. La segona va ser per el funcionament ordinari de les escoles bressol de la Xarranca i la Baldufa (foto superior).

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments