Inici Actualitat La Festa Major al Ple de dijous passat

La Festa Major al Ple de dijous passat

5
COMPARTIR


El passat dijous, durant el Ple de setembre que es va realitzar a Can Costa i Font, el grup d’ERC es va queixar a l’equip de govern dels problemes d’ordre públic i de seguretat ciutadana que es van produir enguany per la Festa Major al voltant de la zona del Pujoló, arrel dels concerts organitzats pel Consell de Joventut de Taradell (CJT).

La Festa Major jove d’aquest any es va realitzar a un recinte ballat al costat del Pujoló. La programació de grups de primer nivell va comportar que Taradell es massifiques de gent durant els 4 dies, sobretot el dissabte al vespre on es parla de que hi podria haver-hi unes 5000 persones congregades. Aquest massificació va provocar problemes d’ordre, com miralls trencats de cotxe, venda ambulant de cerveses, etc..


L’equip de govern va justificar que el model de Festa aplicat aquest any pel CJT no és el model de festa que volen ells, que més que una Festa Major va ser un festival de musica i que es va fer sense el coneixement del consistori. Fins i tot la programació final dels grups no era la mateixa que el CJT va facilitar a l’Ajuntament unes setmanes abans. L’alcalde va explicar que ja s’havia reunit amb els veïns afectats i amb CJT i que havia quedat clar que el model de Festa Jove no podia ser el d’enguany, sinó que s’havia de retornar a les festes d’anys anteriors on el Pujoló es convertia en un espai de retrobament del jovent del poble.

El grup d’ERC va dir que en cap cas la culpa es podia imputar al CJT, ja que la seguretat dins del recinte va estar acurada i no hi va haver cap incident important. La seguretat fora del recinte, segons ERC, no era responsabilitat del CJT sinó de l’Ajuntament i va demanar que el consistori es planteges ampliar el cos d’auxiliars de Policies Locals. L’Alcalde va assumir la part de culpa en l’afer però va explicar que al haver-hi tanta gent va dir als auxiliars de policia que no hi anessin ja que podria perillar la seva integritat i va recordar que la solució passava per un canvi de model de festa amb el qual el propi CJT ja hi estava d’acord.

Fa un parell de setmanes la Mariona Conde, presidenta del CJT, ja va escriure un article en aquest bloc on manifestava el seu malestar per aquestes critiques i felicitava els membres del CJT per la tasca realitzada enguany.

Cinema en castellà

Una altre de les critiques del grup d’ERC a l’Ajuntament va ser per la programació del cinema a la fresca, ja que la pel•lícula: Las Crónicas de Narnia: El Príncipe Caspian no estava en català. La regidora de cultura Montse Casals va dir que havia estat impossible trobar una pel•lícula d’actualitat en català i es va optar per aquesta en castellà. Lluís Rodriguez d’Esquerra, va dir que dubtava que no hi hagués títols de pel•lícules infantils en català i l’alcalde els va convidar a fer una moció conjunta el proper ple on es demani que s’ampliï l’oferta de pel•lícules en català.

Resolució del contracte amb l’empresa BRUESA que construia la Piscina

En el Ple de dijous també es va aprovar la resolució del contracte amb Bruesa Construcción S.A., l’empresa encarregada de fer les obres de construcció de la piscina. L’Ajuntament iniciarà els tràmits per deixar sense vigor el contracte amb aquesta empresa que va abandonar l’obra de manera unilateral la passada primavera, se li reclamaran danys i perjudicis i se li vol incautar la fiança. La proposta es va aprovar amb el suport d’ERC.

Suport a la Moció de l’Ajuntament de Sant Vicenç de Torelló

Dijous passat també es va aprovar per unanimitat donar suport a la moció de l’Ajuntament de Sant Vicenç de Torelló per tal de crear un cos de policia a nivell comarcal que dones servei als pobles més petits de la comarca. Aquesta moció es vol presentar al Consell Comarcal per tal de que sigui aquesta entitat qui lidera la proposta.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

5 Comments
més nou
més antic més votat
Inline Feedbacks
View all comments
Anònim
Anònim
14 octubre 2008 14:39

Que jo recordi no vaix veure ni un aldarull dintre el recinte de les carpes del pujolo. Fora el recinte es l’ajuntament l’unic responsable ja que no crec que el cjt tingui que vigilar tot el poble. Es cert que els municipals no hi podien fer-hi res pero per part de l’ajuntament haurien d’haver trucat a un furgo de mossos d’esquadra i que s’ages encarregat de la seguretat fora el recinte (com fan a molts altres ajuntaments sense anar mes lluny santa eugenia). I mes savent el cartell que hi havia era previsible que si l’ajuntament jo feia res passarien… Llegeix més »

Anònim
Anònim
24 setembre 2008 8:47

Si els aldarulls van ser per una mala programació, cosa que dubto, algú ha de vetllar per aquesta programació. Però no es pot deixar a una entitat organitzar les carpes del pujoló i després criticar-los. Si l’Ajuntament creu que no ho fan bé, que facin ells alguna cosa, no? De qui és sinó la responsabilitat última?
Totalment d’acord amb el tema de la pel·lícula en castellà: una vergonya!

Anònim
Anònim
23 setembre 2008 23:35

Si no hi ha pel·licules en català no hi ha cinema a la fresca. i ja esta! els espectacles de la Festa Major no poden ser pensats només per distreure, han de ser pensats com a font de cultura. La festa es cultura. Si no hi ha pel·licules catalanes, organitzem un concert del Feliu Ventura o un foc de camp, però no mirem una pel·licula en castellà.

Anònim
Anònim
23 setembre 2008 19:04

Es vergonyosa e indignant la resposta de l’ajuntament al tema de la pelicula en castella. Visca els “nacionalistes” de pa sucat amb oli

Anònim
Anònim
23 setembre 2008 12:36

Molt bon dia, Sóc votant i simpatitzant d’ERC però crec que aquesta vegada s’equivoquen amb la crítica. Si és cert que el desordre extern a la festa es podia haver controlat millor amb la policia local. Per contra, em sembla irresponsable no deixar clar que si els aldarulls es van produir va ser per la mala programació dels grups que el CJT va escollir. No se li escapava a ningú que amb un cartell com aquell hi hauria problemes. I no cal dir ja, que allò era el més allunyat que recordo a una Festa Major. Per altra banda, la… Llegeix més »