Inici Actualitat Taradell també penjarà l’Estelada

Taradell també penjarà l’Estelada

3
COMPARTIR

L’Ajuntament de Taradell també penjarà l’Estelada durant la celebració de la Diada d’enguany. La Junta de Govern Local es va reunir aquest dilluns al vespre i va decidir hissar l’estelada tal i com havien sol•licitat la setmana passada el grup d’Esquerra i també a partir d’una moció presentada pel propi grup de CIU.

D’aquesta manera Taradell s’adhereix a la celebració del centenari d’aquesta ensenya impulsada per la Comissió Cent anys d’estelada i s’afegeix als 22 municipis osonencs que ja s’hi havien adherit.

A banda de Taradell, els municipis altres municipis són: de Sant Quirze de Besora, Calldetenes, Manlleu, Tona, Santa Eugènia de Berga, Sant Boi de Lluçanès, Montesquiu, Santa Eulàlia de Riuprimer, Folgueroles, Sant Pere de Torelló, Sant Vicenç de Torelló, Olost, Orís, Les Masies de Roda, Collsuspina, Alpens, Lluçà-Santa Eulàlia de Puig-oriol, Torelló, Tavèrnoles, Prats, Viladrau i Torelló.

Us adjuntem copia de l’acord de la Junta de Govern Local:


Columna des de Taradell a la Marxa dels Vigatans

A banda de fer-ho amb l’Estalada, el municipi de Taradell també celebrarà la Diada essent present avui a la marxa dels Vigatans. El Consell de Joventut de Taradell organitza una de les Columnes de Vigatans que marxaran a les 6 de la tarda a peu cap a Vic. També s‘han organitzat columnes des de Malla, Roda de Ter i Masies de Roda, Folgueroles, Muntanyola, Lluçanès i Gurb, Sentfores La Guixa, Vall del Ges, Santa Eugènia de Berga, Calldetenes, Tona, El Brull, Centelles i Sant Julià de Vilatorta.

A ¼ de 10 del vespre les columnes arribaran a Vic i es trobaran davant del monument a Bac de Roda per homenatge a Francesc Macià, Bac de Roda. A partir d’aquí s’encendran les torxes i es reprendrà la Marxa fins a la Plaça bisbe Oliba on hi haurà el Diàleg del Comprimís, la Crema del Decret de Nova Planta, el Tribut a la persona homenatjada i la Lectura del manifest. La Commemoració s’acabarà amb un concert de Dijous Paella.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

3 Comments
més nou
més antic més votat
Inline Feedbacks
View all comments
Anònim
Anònim
11 setembre 2008 19:21

Bé, jo els felicito pel fet de penjar-la, no per la iniciativa de fer-ho, ja que això ho va demanar Esquerra. Si no ho haguéssin demanat l’haurien penjat l’estelada? No ho sabrem mai… En fi, esta bé que, ja que “l’Ajuntament de Taradell és dels que es mulla poc”, algú els faci mullar una mica.

JRoca
10 setembre 2008 18:21

Així m’agrada, no esperava menys dels taradellencs. M’agrada que la bandera de la República Catalana onegi al poble on visc i també al poble on treballo.
Salut i República!

Anònim
Anònim
10 setembre 2008 12:42

Aquest cop sí, felicito a l’Ajuntament per la iniciativa. Sabem sobradament que l’Ajuntament de Taradell és dels que es mulla poc i que li costa déu i ajuda estirar del carro amb iniciatives més o menys transgressores o progressistes com aquesta. Per això, i encara que sigui a remolc de molts altres ajuntaments, em trec el barret i em felicito de poder veure onejar l’estelada al meu ajuntament, tot esperant que no ens faci falta en un futur proper quan siguem independents.