Inici Actualitat Ja fa 25 anys del gran incendi

Ja fa 25 anys del gran incendi

0
COMPARTIR

Ahir va fer 25 anys que hi va haver el gran incendi de Taradell que va destruir 1.650 hectàrees de bosc osonenc, 900 de les quals del nostre terme. Els pobles de Seva (450), Sant Julià (200) i Viladrau (100) també van veure el seu terme afectat per les flames.

El foc va començar el diumenge 31 d’agost del 83 a les 2 del migdia al voltant de la Masia La Rovira de Seva i es va escampar cap al terme de Taradell amb molta rapidesa . Es va acostar amb molt perill a la urbanització de la Roca i a l’escola Les Pinediques. Finalment es va poder apagar el dilluns a la tarda.

Una de les característiques de l’incendi va ser la gran mobilització del poble que va actuar conjuntament i coordinadament gràcies a les ones de Ràdio Taradell que va emetre en exclusiva un especial per coordinar totes les tasques.

Avui, 25 anys després, bona part del bosc s’ha recuperat segons ha declarat en Vallmitjana a l’Agencia Catalana de Noticies, tot i que on abans hi havia frondosos boscos de pins, ara hi ha crescut les alzines i els roures autòctons de la zona. Uns boscos que ara es veuen amenaçats per la MAT, la línia de Molt Alta Tensió, que sens dubte farà un mal irreparable.


Foto del sot del barretet, zona que va quedar afectada
Foto del Castell d’en Boix des de l’Enclusa, també va ser una zona afectada

També han destacat aquesta noticia el web de Ràdio Taradell i també Osona.com.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments