Inici Actualitat El maig més plujós

El maig més plujós

0
COMPARTIRHem tancat el mes de maig amb un rècord de pluges a Taradell. Aquest mes han caigut a Taradell, a l’estació d’en Pere Espinet, 164,2 l/m2 i això converteix el maig-2008 en el segon mes amb més pluges dels darrers 40 mesos segons les dades d’aquesta magnifica estació meteorològica disponible a Internet.

Des del gener 2005 (no disposem de dades anteriors) només dos setembres han recollit més de 150 litres a Taradell, el setembre del 2006 amb 171,8 litres i el setembre del 2005 amb 161,9 l/m2. Els mesos de maig d’aquests darrers tres anys s’havien recollit 61 litres, 13,4 litres i 82,2 litres respectivament, xifres molt menors que la caiguda aquest any.

Amb els 164,2 litres d’aquest mes, a Taradell ja han caigut aquest 2008 un total de 320 litres, una xifra que cada any s’aconseguia durant les pluges de l’estiu o la tardor.

Toni Mestres i l’aigua de Pluja

Parlant de pluges, val la pena explicar la xerrada que en Toni Mestres, meteoròleg i presentador del programa de ciència “Quèquicom” del Canal 33, va fer a Taradell el passat 23 de maig.

En Toni va defensar que la millor aigua pel consum humà és la de la pluja i que amb una bona gestió d’aquesta aigua, n’hi hauria d’haver prou i de sobres per subsistir. I ho va demostrar amb números.

En Toni va partir de dues xifres: Primera: en un poble de 6.000 habitants com Taradell, és consumeixen 0.25 hectòmetres cúbics cada any, càlcul fet a partir del consum per persona i dia. Segona: a Taradell hi han caigut cada any més de 600 l/m2.

Segons en Toni si fóssim prou hàbils per recollir aquests 600 litres d’aigua que cauen en el nostre terme, cosa realment difícil, ens sobraria molta aigua, però si tants sols aconseguíssim recollir l’aigua que cau en la superfície del nucli urbà ja en tindríem suficient per viure. Segons els càlculs fets a partir de la superfície de teulades de Taradell i els litres caiguts, recolliríem cada any uns 0.3 hectòmetres cúbics que donarien, de sobres, aigua la població.

En Toni també va dir que l’aigua de pluja és la millor que hi ha i és la millor solució per els problemes de sequera. I per demostrar que és possible, va acabar la xerrada ensenyant-nos unes fotos de casa seva on hi té muntat un sistema de recollida d’aigües pluvials que li permet viure desconnectat de la xarxa municipal d’aigües de Vilafranca, i diu que allà i plou menys!

Si aneu a TaradellBlocTV podreu veure un fragment de la xerrada que va fer a Taradell. El fragment pertany a l’explicació d’una excursió que va fer de Roda al Pantà de Sau durant el passat mes d’abril.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments