Inici Actualitat Revisió de l’impost de guals

Revisió de l’impost de guals

4
COMPARTIR


Probablement haureu rebut una o dues cartes a casa on s’informa que l’Ajuntament esta fent una revisió per regularitzar la taxa per l’entrada de vehicles a través de les voreres, la coneguda popularment com a gual.

La situació a Taradell no estava regularitzada des de feia temps i es per aquest motiu que el nou regidor d’urbanisme, Albert Ledesma, es va comprometre en un passat Ple a revisar-ho per fer complir la normativa vigent.

Segons va explicar Ledesma en l’últim Ple Municipal, fins ara només pagaven aquest impost 502 habitants i ara s’ha actualitzat el cens i el pagaran els 1.665 guals censats a Taradell. Aquesta revisió comportarà una recaptació de 12.067 euros que es destinaran a arrengar voreres.

L’impost que l’han de pagar tots els veïns que utilitzen la vorera per entrar el cotxe a dins del garatge, té un import anual de 6.37 per vivendes unifamiliars, 9.56 per vivendes plurifamiliars i 12.59 per naus industrials. Si a més es vol posar una placa de gual, s’haurà de pagar una mica més i es disposarà del servei dels agents locals que faran retirar el vehicle que s’aparqui malament davant del gual. La taxa, amb placa inclosa, és de 8.48 per vivendes unifamiliars, 12.70 per vivendes plurifamiliars i 16.96 per naus industrials.

Ledesma va comentar que aquest impost és molt baix respecte als altres municipis de la comarca i en va donar alguns xifres de Tona, Centelles i Manlleu que per aquesta mateixa taxa paguen entre 20 i 30 euros. També va afegir que en els propers anys aquest impost es regularitzaria a la mitjana osonenca.

El grup d’ERC, va criticar la redacció de la primera carta que van rebre els veïns ja que era molt poc entenedora i va qüestionar el procediment emprat d’enviar la carta certificada argumentant que potser no surt a compte enviar cartes certificades per un import tant baix. El secretari de l’ajuntament va dir que el procés d’enviar la carta certificada és el correcte segons la normativa vigent i el regidor d’urbanisme va admetre la confusió que havia creat la primera carta i va dir que per això se’n havia enviat una segona molt més aclaridora.

Us deixem una copia de la segona carta.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

4 Comments
més nou
més antic més votat
Inline Feedbacks
View all comments
Anònim
Anònim
26 maig 2008 21:39

Està clar que les cartes certificades surten a compte, perquè l’impost ja està posat i l’any que vé o l’altre ens fotran la clatellada!!!

Anònim
Anònim
26 maig 2008 20:55

L’impost del que ara s’en parla (dret de pas per la vorera), segur que ja el pagaven 562 veïns? o aquest 562 veïns pagaven el güal perque no aparquin davant de casa seva? Perque hem estat tants anys sense pagar aquest “dret de pas”, quan suposadament l’haviem de pagar? A l’ajuntament ja li va be que hi hagi conusió amb els “guals”
Visca el “no estil”

Anònim
Anònim
26 maig 2008 9:59

Del tema de l’any vinent crec que la noticia ja en parla, no?: “També va afegir que en els propers anys aquest impost es regularitzaria a la mitjana osonenca.”

Anònim
Anònim
26 maig 2008 8:39

Escoltant el ple, vaig sentir que l’any que ve volen pujar aquest impost. Ho dic per completar la notícia. I una pregunta, el certificat és correcte, però era obligatori? Si no, s’hauran gastat uns diners que potser es podrien haver estalviat. Si sumem la segona carta…