Inici Actualitat Ple extraordinari sobre les obres de la piscina coberta

Ple extraordinari sobre les obres de la piscina coberta

0
COMPARTIR

Les obres de la nova piscina coberta de Taradell estan aturades des del dia 2 d’abril perquè l’empresa BRUESA, constructora de la infraestructura, va abandonar l’obra. Per aquest motiu, l’equip municipal d’ERC va demanar un Ple extraordinari per parlar-ne i mitjançant dues mocions va demanar que l’equip de govern expliqués les raons de l’aturada i es modifiqués el pressupost de la mateixa.

L’alcalde Lluís Verdaguer va explicar que l’aturada de les obres es devia a l’abandonament per part de l’empresa constructora al·legant que no podia assumir el cost que li suposava acabar la piscina al preu que s’havia pactat. Verdaguer va explicar que l’empresa li va demanar “fer una finalització amistosa de l’obra” i reconeix que l’Ajuntament els hi va concedir sempre que es busqués una altra empresa amb les mateixes condicions.

Si no era així, l’Ajuntament es limitaria a no retornar l’aval bancari dipositat d’un 4% del total del pressupost (aproximadament uns 120.000 Euros) i es reservaria el dret a prendre les accions legals pertinents. L’alcalde posteriorment va llegir l’Informe de la direcció facultativa de les obres, firmat per totes les parts del conflicte, que explica cronològicament tots aquests fets i certifica aquest argument.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=6y72Mt6eEoA]

L’empresa ja va demanar augmentar el pressupost en un milió d’euros

La obra va sortir a concurs per un valor de 3.500.000 Euros i la va guanyar l’empresa Bruesa amb una proposta un 8% més baixa, uns 3.200.000 euros. Ara fa mig any els responsables de l’empresa ja van demanar a l’Ajuntament un increment del pressupost d’1 milió d’euros per acabar l’obra, però l’ajuntament els va dir que no hi havia cap motiu. Ara fa un parell o tres de mesos, veient que seria difícil d’aconseguir la subvenció del Consell Català de l’Esport, l’equip de govern va decidir modificar el projecte per abaratir el cost. La modificació era la rebaixa dels vestuaris de 8 a 6. L’empresa va presentar un pressupost de 60.000 euros que no es va acceptar. Va ser la gota que va fer vessar el got. A partir d’aquí es va abandonar l’obra al•legant que no podien assumir-ne el cost.

La nota de premsa d’ERC

Després de les explicacions pertinents, l’alcalde va demanar a l’oposició els motius per els quals ERC va fer la nota de premsa del passat mes d’abril on afirmava que l’aturada de les obres es devia a la manca de finançament per part de l’Ajuntament. L’Equip d’ERC es va defensar dient que la informació se l’han de buscar on poden, parlant amb els industrials i els veïns, ja que reben molt poca informació de l’equip de govern. L’alcalde els va recordar que no es poden basar en suposicions per fer depèn quines acusacions i que si volen informació ell els la donarà a l’Ajuntament.

El Finançament

En el capítol de finançament, Esquerra va demanar que es modifiqués el pressupost per plasmar el finançament alternatiu substituint el que no estigues consolidat. L’alcalde va dir que no hi havia cap problema de finançament i va detallar l’estat de comptes de les obres.

Del total del pressupost, 3.200.000 euros, se’n havien certificat 1.170.000 euros i l’ajuntament ja n’havia pagat 1.136.000 euros, faltava una factura que estava en procés de pagament. Segons el pressupost de les obres aquestes s’havien de finançar amb un crèdit de 1.100.000 euros, una subvenció de Diputació de 300.000 euros, la venda d’uns solars a la coma del Reig per 600.000 euros, la subvenció de la Generalitat de 1 milió d’euros i la pròpia gestió de la piscina havia d’aportar els 500.000 euros restants.

En venda el solar del Vivet

Les obres realitzades fins ara s’han finançat a partir dels dos crèdits concedits a l’Ajuntament (un de 750.000 i l’altre de 396.000) i de la subvenció de la Diputació de 305.000 euros. La resta de les obres per acabar la piscina son les que tenen el finançament poc clar segons ERC, degut a que la subvenció de la Generalitat sembla que es pot perdre i els solars de la coma del Reig encara no s’han pogut vendre. Segons l’Ajuntament això es solucionarà ja que els solars ara es podran vendre a partir del negociat i serà més fàcil fer-ho i la possible pèrdua de subvenció de la Generalitat es substituirà, si s’escau, amb la venda d’un solar que hi ha al Polígon del Vivet.

“Assumim l’error polític”

Esquerra va insistir en que l’error gran del finançament de les obres era la pèrdua de la subvenció de la Generalitat a causa d’haver iniciat les obres abans d’hores i va demanar si l’error era tècnic o polític. L’Albert Ledesma li va respondre que l’equip de govern actual assumia plenament l’error comès, com ja havia fet anteriorment. L’alcalde va reconèixer que aquest fet “se’ls carregava la legislatura” però que malgrat tot seguirien lluitant per no perdre aquesta subvenció i per buscar solucions a aquest problema i va recordar que el finançament de la piscina estava garantit.

Reportatge al mati de Catalunya Ràdio

Amb aquesta polèmica al damunt de la taula, avui a 2/4 de 8 del mati, l’equip de l’Antoni Bassas ha fet un petit reportatge per parlar d’aquestes obres. En Lluís Verdaguer ha dit que assumien l’error però veien desmesurat el càstig i en Toni Casassas ha dir que a l’ajuntament li ha faltat mà esquerra per tractar amb l’empresa i se li han acabat els diners que tenia a la butxaca.


Una foto de les obres a l’inici i l’altre en l’estat actual
COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments