Inici Actualitat El Pi Gros

El Pi Gros

0
COMPARTIR

 

Un dels punts més emblemàtics de Taradell és, sense cap dubte, el Pi Gros. Situat a la carena que porta el seu nom i que va del coll de Taradell al collet de Goitallops, el Pi Gros ha estat sempre un punt de referència i trobada per els vianants d’aquestes contrades.

Antigament, quan hi havia un bosc frondós i ple de pins, el Pi Gros sobresortia per damunt dels altres essent un lloc de trobada i un punt de guia molt utilitzat. Malauradament l’any 1960 un llamp el va matar i posteriorment l’incendi del 1983 el va acabar de malmetre.

Ara només queda una part del tronc cremat acompanyat d’un monolit que s’hi va posar l’any 2000 amb la inscripció “Punt de trobada i referència per a tothom. El Pi de l’any 2000” (Foto inferior).


Unes altres restes del Pi Gros, les que es van poder recollir després de l’incendi, van ser utilitzades com a pilars de la porta d’una de les torres de la urbanització de Goitallops. Al seu tronc hi ha placa que en recorda la procedència “Aquests dos pilars de fusta cremada que aguanten la llosa de pedra son les restes del Pi Gros que es va cremar el dia 31 de Juliol de 1983” (Foto inferior).


Aquesta torre la trobareu a l’entrada de la urbanització de Goitallops, la primera després del col·legi. El Pi Gros el trobareu més amunt, al camí que ressegueix la carena i que va de dalt a la urbanització fins a la collada de mansa, un camí que forma part del sender de gran recorregut (GR-2) i del nou sender de petit recorregut (PR-C42).


COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments