Inici Actualitat La importància de l’educació. Educar des de l’Agrupament

La importància de l’educació. Educar des de l’Agrupament

0
COMPARTIR

35è aniversari del Cau

Dimecres de la setmana que ve dia 7 de maig, s’inicien els actes de celebració dels 35 anys de l’agrupament Rocaguinarda de Taradell amb la inauguració d’una exposició de fotografies a Can Costa i Font a les 7 de la tarda i una taula rodona per parlar d’educació, a les 8 del vespre a la Biblioteca.

“Mig segle de Cau a Taradell” és el títol de l’exposició de fotografies que a partir de dimecres vinent i fins el dia 13 de maig es podrà veure al Centre Cultural Costa i Font cada dia de 6 a 9 del vespre. Dimecres a les 7 de la tarda es farà la inauguració.

La taula rodona
“La UNESCO reconeix tres tipus d’educació que intervenen en el ple desenvolupament individual i social d’una persona: l’educació formal, l’educació informal i l’educció no formal. L’escola, la família i el Cau son 3 branques d’un mateix arbre”.

Amb el títol que encapçala aquesta noticia i el text que acabeu de llegir es presenta la taula rodona que té tres convidats d’excepció: Jordi Porta (President d’Òmnium Cultural), Miquel Àngel Essomba (Director Centre Unesco de Catalunya) i Maria Àngels Sampedro (Comissaria General de MEG) que vindran a parlar d’un tema que ens preocupa molt, l’educació. Coneguem els tres ponents.

Miquel Àngel Essomba
Director del Centre UNESCO Catalunya – UNESCOCAT.

Doctor en pedagogia, màster en psicologia de l’educació i postgraduat en pedagogia intercultural, Professor del Departament de Pedagogia Aplicada de la Universitat Autònoma de Barcelona, Director del Màster Oficial en Educació Intercultural de la Universitat Autònoma de Barcelona, Director del grup d’investigació ERIC (Equip de Recerca en Interculturalitat i Immigració a Catalunya), Director de la revista Perspectiva Escolar, membre de la direcció de l’Associació de Mestres Rosa Sensat, President d’Objectiu Inclusió – think tank per a la inclusió a Catalunya -, Consultor de l’Ajuntament de Barcelona i la Generalitat de Catalunya en temes d’educació i de diversitat cultural i Expert en temes de diversitat i educació de l’OCDE.

Ha estat membre de l’equip Pedagògic de MEGSJC, Director de formació de formadors en educació intercultural del Consell d’Europa, Visiting Research Fellow de l’Institute of Policy Studies in Education de la London Metropolitan University i professor visitant de nombroses universitats europees i llatinoamericanes.

Jordi Porta i Ribalta
President d’Òmnium Cultural.

Síndic de Greuges de la Universitat Autònoma de Barcelona. Membre de la Junta del Centre UNESCO de Catalunya, membre del Patronat de la Fundació Enciclopèdia Catalana, membre del Consell Editorial del diari AVUI i membre del Consell Editorial d’Edicions 62. Llicenciat en Filosofia.

Ha estat Comissari General de MEGSJC del 72 al 75, President de la Federació Catalana d’Escoltisme i Guiatge (77-79), Director de la Fundació Jaume Bofill (1971-2001), President de l’Opinió Catalana, President de la Coordinadora Catalana de Fundacions, membre de Patronat del Consell de la Informació de Catalunya, membre del Consell Assessor del Patronat Català Pro Europa i Coordinador d’activitats de l’associació “Cristianisme Segle XXI”.

Ha publicat el llibre “Anys de referència” (Columna 1997) amb el qual va guanyar el premi d’assaig de la Fundació Ramon Trias Fargas, i el llibre “El català, o ara o mai” (Angle Editorial 2005).

Ma. Àngels Sampedro
Comissària general de Minyons Escoltes Guies de Catalunya (MEG) des de l’any 2006.

Llicenciada en Dret. Màster dret laboral i dret de la seguretat social. Postgrau en direcció i planificació de recursos humans.

Ha estat membre dels equips general de MEG, Comissària de la Demarcació de Vic i Cap d’agrupament a l’Agrupament Arrels de Manlleu.

Apunta’t a l’Acampada

Recorda que si vols venir a l’acampada, que serà l’acte central de la celebració i que es farà el cap de setmana del 10 i 11 de maig a la Codina, cal que confirmis la teva assistència al Bar del Centre Cultural Costa i Font o be a la Botiga de Can Vilaró. No badis!

Més informació a: http://elcaurocaguinarda.blogspot.com

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments