Inici Actualitat La Generalitat premia un reportatge televisiu de la periodista taradellenca Mercè Cabanas

La Generalitat premia un reportatge televisiu de la periodista taradellenca Mercè Cabanas

1
COMPARTIR

La Generalitat de Catalunya ha atorgat aquesta setmana els Premis al Civisme als mitjans de Comunicació 2007 i en la modalitat de televisió el guardó ha estat per el reportatge televisiu “Condemnats a treballar” de Jordi Miras, Albert Ponsatí, Lluïsa Tarrida i la taradellenca Mercè Cabanas.

Els premis de Civisme guardonen els treballs o conjunts de produccions que hagin sobresortit pel seu tractament dels valors cívics i pel seu impacte social en l’àmbit de la comunicació. “Condemnats a Treballar” va ser emès al Canal 33 el dia 1 de setembre de 2007 dins el programa Màster ja que el reportatge va ser el treball final del Màster en Innovació i Qualitat Televisiva de la UAB-UPF i TVC.

El reportatge “Condemnats a treballar” exposa un repte actual de la Justícia. El treball en benefici de la comunitat per penes menors a través del testimoni de cinc persones que han complert Mesures Penals Alternatives (MPA) a Catalunya per haver comès delictes o faltes sense haver d’anar a la presó. Es tracta d’un document audiovisual inèdit a Catalunya perquè mai s’havia tractat a televisió en forma de reportatge malgrat que ha tingut molta presència informativa en els darrers mesos com a conseqüència de l’enduriment de la legislació penal i l’extensió dels Treballs en Benefici de la Comunitat (TBC).

La Mercè Cabanas que va coordinar l’exposició de “30 anys de diaris en català” que es va exposar a Can Costa el passat mes de juny (foto superior), està actualment vivint a Mèxic DF motiu pel qual no va poder ser present el passat dimarts al Palau de La Generalitat a recollir el premi de les mans de Jordi Ausàs, nou Conseller de Governació.

Tot i així des de la capital mexicana ens ha volgut enviar un missatge per compartir l’alegria del premi: “Com diu un dels meus companys volia compartir amb vosaltres aquest moment d’alegria i il•lusió i enviar-vos un sincer record ja que entre tots heu contribuït a formar-me personalment o professional. I no vull deixar passar l’oportunitat d’agrair-vos-ho”.

Des d’aquí la nostra més sincera Felicitació Mercè!

 

Els premiats (sense la Mercè) amb el Conseller de Governació Jordi Ausàs

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

1 Comment
més nou
més antic més votat
Inline Feedbacks
View all comments
Maria
Maria
30 abril 2008 8:47

M’afegeixo a les felicitacions per tots ells en especial per a la Mercè, que no sempre se li ha reconegut la seva feina.
Felicitats Mercè!!!