Inici Actualitat Esquerra convocarà un Ple extraordinari per la piscina

Esquerra convocarà un Ple extraordinari per la piscina

0
COMPARTIR

Tal com ja vam informar en aquest apunt semblava que el ritme de les obres de la piscina coberta havia disminuit molt el darrer mes. De fet en el darrer Ple municipal es va demanar a l’Alcalde sobre el motiu de la baixa activitat en l’execució d’aquestes obres.

Avui aquest mati, el grup Municipal d’Esquerra ha emès un comunicat on denuncia que les obres estan aturades i mostra la seva preocupació per l’estat del seu finançament. ERC també anuncia la convocatòria d’un Ple extraordinari per parlar d’aquesta situació.

El comunicat de premsa que hem rebut és el següent:

Comunicat de Premsa

LES OBRES DE LA PISCINA COBERTA DE TARADELL, ATURADES

El grup d’Esquerra, molest amb l’equip de govern per negar, al darrer ple ordinari, que existissin problemes en l’execució de l’obra.

Des de fa vàries setmanes les obres de la piscina coberta de Taradell no aparenten cap tipus de moviment en la seva execució. Segons tots els indicis, l’aturada es deuria a dificultats pressupostàries importants, provocades per una banda per la manca de finançament i l’estat d’endeutament de l’Ajuntament, però també a desviacions pressupostàries molt importants en l’execució prevista de l’obra, que augmentarien el preu total de forma espectacular.

El grup d’Esquerra va demanar en el darrer ple, celebrat el 3 d’abril, sobre aquesta minsa activitat a l’obra. L’alcalde va respondre que no hi havia cap tipus de problema en la construcció de la piscina, i que ell també havia detectat que últimament hi havia poc moviment.

Davant la possibilitat que hi puguin haver problemes greus que facin perillar la normal execució de l’obra, i tenint en compte que l’obra de la piscina té un valor econòmic molt important, el grup d’Esquerra convocarà un ple extraordinari per demanar explicacions clares i responsabilitats a l’equip de govern.

La preocupació d’ERC pel finançament de la piscina coberta, es va mostrar també en el ple extraordinari celebrat a principis del gener passat, on ja es va fer especial incidència en les desviacions pressupostàries possibles, i en la subvenció d’un milió d’euros perduda per l’equip de govern. El problema econòmic s’hauria aguditzat recentment pel fet que l’Ajuntament no aconsegueix vendre els quatre solars de què disposa a la Coma del Reig, valorats en 600.000 euros, i que ja es trobaven comptabilitzats en el pressupost. En cas que aquests solars no s’aconseguissin vendre, hi hauria un nou “forat” econòmic en el finançament de les obres de la piscina coberta, ja que l’Ajuntament deixaria d’ingressar aquests 600.000 euros previstos per pagar de forma immediata les obres.

A aquests diners cal sumar-hi 1 milió d’euros, perduts per l’equip de govern en l’error d’iniciar l’obra de la piscina sense esperar els informes tècnics pertinents. Aquesta greu errada de gestió va suposar la pèrdua de la subvenció esmentada.

El grup d’Esquerra sempre ha considerat que aquest projecte de la piscina era exagerat i desmesurat, sobretot des del punt de vista econòmic, per les necessitats de Taradell. En aquest aspecte, l’equip republicà s’ha queixat diverses vegades del fet que els arquitectes que han dissenyat l’obra s’escollissin a dit, mitjançant un procés força irregular, en lloc d’obrir la possibilitat a d’altres arquitectes mitjançant concurs i concurrència pública. Això, que Esquerra ha defensat sempre, hauria permès assolir un projecte que respongués millor a les necessitats reals de Taradell i, en conseqüència, més ajustat a les possibilitats de l’Ajuntament. Ara es constata que l’avís que va fer Esquerra tenia motius reals.

A part del ple extraordinari que es vol celebrar per debatre l’afer, el grup d’Esquerra tampoc descarta convocar una roda de premsa per explicar els despropòsits que acompanyen aquesta obra, i la necessitat de tornar al punt de sortida, reorientant en la mesura que sigui possible el projecte, sense compromisos adquirits, i amb un pressupost clar i realista que inclogui ingressos i despeses a l’abast d’aquest consistori.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments