Inici Actualitat “És un regal”

“És un regal”

0
COMPARTIR

Amb aquestes tres paraules definia en Conrad Blanc el llibre del nou sender de Petit Recorregut (PR-C42) que vam estrenar divendres a la vila. I no n’hi ha per menys! Disposem d’una magnifica publicació acompanyada d’un meravellós plànol de tot el terme de Taradell gràcies a la gran feina del CET (Centre Excursionista de Taradell).

La guia és un llibret de 72 pagines que repassa els 15 kilòmetres de sender a partir de 13 punts d’interès: La Sagrera, la Font Gran, el Pujol, Sant Quirze, Les cuines de Rocaguinarda, L’Enclusa, el Castell d’en Boix, el Pi Gros, Gasala, Can Talaia, el Casal de Mont-rodon, el Pujolò i el Nucli Urbà. Cada un d’aquests punts d’interès els explica a partir d’il•lustracions i de notes sobre la fauna i flora que s’hi pot trobar i una ressenya històrica del lloc.

La presentació es va fer en una Biblioteca replena de gent i, malgrat que va ser un pel llarga, va servir per fer un bon tast del nou sender, de la nova guia i també del nou plànol (1:10000) de Taradell.

El plànol es una autentica joia que recull una feina de molts anys començada per mossèn Vilacís i continuada per Mn. Baucells amb la col•laboració de Salvador Solagran. En el mapa hi podem trobar tots els topònims del terme, els punts d’interès, les masies, els senders, els límits territorials, les fonts, totes les corbes de nivell i fins i tot les antigues vinyes del poble.

Us deixem dos petits fragments de les paraules sàvies dels mossens Pladevall i Baucells, tres fotografies de l’acte i el reportatge que El9TV (la TV de El9Nou) va realitzar la setmana passada durant la roda de premsa de presentació.

Si voleu llegir una altra crònica de l’acte, la podeu llegir al bloc d’en Lluís Mauri.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=aWCjr1VyA_I] Reportatge de El 9 TV de la presentació de la Guia
[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=UvwXwoLtVuQ] Mn. Pladevall fa una repassada del sender en termes històrics
[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=FWBPgA3WWWs] Mn. Baucells recorda a Mn.Vilacís, creador del primer planell
Formació de la taula amb Mn. Baucells, Conrad Blanc, Verdaguer, Arisa, Mn. Pladevall i Jordi Baucells


El nombrós públic va omplir la Biblioteca de gom a gom.
COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments