Inici Actualitat Exposició de Ràdio Taradell

Exposició de Ràdio Taradell

0
COMPARTIR

Ràdio Taradell us convida a l’inauguració de l’exposició: 25 de ràdio taradell. Exposició de ràdios antigues que tindrà lloc aquest divendres 18 d’abril del 2008.

La Ràdio sempre ha estat present en la nostra vida quotidiana. En aquesta exposició fem un recorregut pels diferents tipus d’aparells de ràdio antics que hi ha hagut al llarg de la història, així com també mostrem un resum visual, sonor i gràfic dels vint-i-cinc anys de Ràdio Taradell.

De les més de mil peces, entre aparells, llibres, revistes i catàlegs, que componen la col·lecció de Jaume Terricabras, s’ha fet una selecció dels objectes considerats més significatius a l’hora de poder mostrar l’evolució de la ràdio des de la primera emissió oficial d’EAJ-1 Ràdio Barcelona, el 14 de novembre de 1924 (naixement de la ràdio a Espanya), fins als anys 60.

DÈCADA DELS ANYS 20 ALS 30
A principis dels anys 20, van començar a sortir els aparells GALENES, els primers receptors de fonia, potser els més populars i a la vegada els més significatius i simpàtics, la majoria dels quals van ser muntats per electricistes i per afeccionats. Encara no hi havia radiotècnics.

DÈCADA DELS ANYS 30 I 40
La ràdio es va consolidant com a mitjà de comunicació i, de mica en mica, va guanyant terreny amb l’ajunt de la VÀLVULA TERMOIÒNICA O LÀMPADA. Apareixen dissenys molt diversos com d’Art Deó i es comença a considerar l’aparell de ràdio com un electrodomèstic més de la casa, fins que va passar a formar part de la vida familiar.

DÈCADA DELS ANYS 40 ALS 50
En aquests anys neix la FREQÜÈNCIA MODULADA, que permet millorar la qualitat de les emissions i també apareixen nous materials que permeten fer els receptors més vistosos i més lleugers per adaptar-los a diverses aplicacions comercials, com és el cas de la RÀDIO INTERFON.

DÈCADA DELS ANYS 50 ALS 60
Comença l’era de la miniaturització amb els primers radiotransistors de butxaca d’importació japonesa i americana. Espanya, per fer front a aquesta forta competència, comença a fabricar els famosos PERIQUITOS I PULGARCITOS, amb caixa de plàstic de colors i amb vàlvules miniatura, cosa que els mestresses de casa van agraïr moltíssim.

Estarà oberta fins el 4 de maig.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments