Inici Actualitat Tots els resultats de les eleccions a Taradell (2)

Tots els resultats de les eleccions a Taradell (2)

0
COMPARTIR

En el següent quadre hi trobareu totes les dades de les eleccions (Si no ho veieu be ho podeu fer més gros fent un click al damunt). A les primeres columnes hi teniu el numero de vots de cada opció i el percentatge que significa en el total, després hi ha les mateixes dades però que fan referència a les eleccions Generals del 2004 i al final una columna amb el percentatge de creixement o decreixement de cada opció d’aquest 2008 respecte al 2004.

A banda del número de vots a cada partit, també hi ha les dades de cens total, número de vots emesos, vots en blanc i vots nuls.


Una de les primeres dades a destacar és que tot i que el cens total de Taradell ha crescut més d’un 5%, la participació ha baixat gairebé 9 punts i l’abstenció ha pujat un 70%. Si al 2004 és van abstenir un 750 taradellencs, ara ho ha fet 1.278 mab un cens més gran.

Una altre dada que mostra aquesta desafecció i allunyament general de la política és que les opcions de vots en blanc i vots nuls, si be encara son poquetes, en percentatge han augmentat el doble.

Els partits majoritaris

És molt interessant observar com han disminuït els vots dirigits als principals partits (partits amb representació parlamentaria), si el 2004 hi van haver 3446 vots cap a aquests 6 grans partits (un 81%), aquest 2008 només han estat 3078, un 68% dels vots totals.

Si observem la tendència de creixement d’aquests 6 partits, veiem que tot i que CIU continua liderant els comicis, té una pèrdua de gairebè un 5% de l’electorat. El PSC-PSOE en canvi lidera el creixement amb un 77% respecte al 2004 i la gran patacada és per ERC que perd un 53% dels seus vots. El PP també recula un 26% i ICV creix un 27%.


També podem veure com l’abstenció, els vots en blanc i els vots nuls creixent considerablement. Observeu que l’abstenció és situa en segona posició: Només hi va haver un partit (CIU i per molt poquet) que va tenir més vots que no pas hi havia persones que és van abstenir. El 2004 tant CIU com ERC van superar abastament aquest llindar.

Els partits minoritaris

Un altre exercici curiós de fer, per be que anecdòtic, és el d’ analitzar els vots als partits minoritaris. En aquest apartat el guanyador indiscutible ha esdevingut el Partit Republicà Català que va rebré 12 vots. Darrera seu, amb 6 vots, hi han el Partit de defensa del animals (PACMA), el partit de Els Verds-Los Verdes (EV-LV) i el Partit dels Pensionistes que tot i fer un míting a Taradell només han aconseguit aquests 6 vots. La baixada més gran la fan Els Verds-Alternativa Ecologista que passen 10 a 4 i perdent 6 vots. Ves que no siguin els 6 de EV-LV.


Una dada curiosa és veure, malgrat que sigui amb poquets vots, l’alta fidelitat d’alguns taradellencs a alguns d’aquests partits. Per exemple el Partit Comunista del Pueblo de Catalunya i el IR-PRE que ha rebut 3 vots igual que el 2004. O be la Falange que cada vegada ha tingut un vot igual que el POSI.

Finalment ens adonem que partits com la Plataforma per Catalunya o be els Ciutadans de l’Albert Rivera no s’han emportat ni un vot de Taradell.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments