Inici Actualitat CIU guanya a Taradell on el PSC esdevé la segona força i...

CIU guanya a Taradell on el PSC esdevé la segona força i ERC baixa

0
COMPARTIR

El passat diumenge es van celebrar les Eleccions Generals, i a Taradell Convergència i Unió va continuar essent la força més votada amb 1.381 vots (43.22%). La sorpresa va venir de la mà del PSC que va aconseguir 799 vots (25%) i d’ERC que va passar a ser la tercera força de Taradell amb 559 vots, només un 17.49%. A més a més, el PPC és va emportar 174 vots (5.44%) i ICV 153 vots (4.78%).


La participació

La participació va ser de 71.43% ja que van votar 3195 vilatans dels 4473 que hi ha el cens. Aquesta dada es lleugerament més alta que la mitjana catalana (71,2), però 4punts més baixa que la mitja espanyola que va ser de 75.3.

Aquests resultats contrastant força amb els de les ultimes eleccions municipals que es van celebrar a Taradell. La participació ha estat més alta que el passat mes de Juny on van votar només un 65.4% de la població, concretament unes 261 persones menys. Aquesta és una dada ben curiosa: constatar que les Eleccions Generals desperten més motivació que les pròpies municipals.

La comparativa

CIU va aconseguir el passat mes de maig un 51.7% dels vots (1517) i aquesta vegada l’han votat 1381 persones. Malgrat la petita davallada, és consolida Taradell com a plaça convergent. La sorpresa ha estat la davallada d’ERC que si ho mirem respecte a les municipals ha perdut 394 vots i del 32% ha passat al 17%. En el PSC ha passat a l’inrevés, de aconseguir només 146 vots al maig ara n’ha tret 799, un 37% d’augment. El PPC també ha augmentat de 36 a 174 vots.

L’enquesta del Bloc

L’enquesta que vam fer al Bloc és va acabar dissabte amb 59 vots emesos. La va guanyar ERC amb 26, seguida de Convergència amb 22. ICV i PP van tenir un vot i curiosamanent el PSC no va obtenir cap. 7 persones van dir que no hi anirien i 2 que votarien en blanc. La realitat, com hem comprovat, va ser una altra.

Nota: Aquests últims dies el bloc ha estat més parat que de costum i no hem pogut fer un seguiment més acurat de les eleccions ni d’altres noticies del poble. El motiu és que un servidor ha estrenat paternitat, tot i així a partir d’ara ens posem al dia.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments