Inici Actualitat L’alcalde de Taradell, i 9 alcaldes més d’Osona, envien una carta a...

L’alcalde de Taradell, i 9 alcaldes més d’Osona, envien una carta a Montilla on li demanen que es parin les obres de la MAT

0
COMPARTIR

L’Alcade de Taradell, Lluis Verdaguer, juntament amb els alcaldes de Sant Martí de Centelles (Josep Antoni Grau), Viladrau (Manel Basties), Centelles (Miquel Arisa), el Brull (Ferran Teixidó), Seva (Josep Palmerola), Balenyà (Tomàs Girvent), Folgueroles (Carles Baronet), Tavèrnoles (Joan Roura) i Vilanova de Sau (Joan Riera) van enviar la setmana passada una carta al President Montilla demanant que es paralitzin les obres de la MAT a la comarca d’Osona fins que es decideixi definitivament el traçat per Girona i la interconnexió amb França.

El document recorda que han passat molts anys des de la redacció del projecte inicial i que la tecnologia ha avançat considerablement, alhora que subratlla les recomanacions del coordinador europeu, Mario Monti, sobre “el soterrament de la línia en els punts de més suposat impacte ambiental”.

La noticia ha tingut molta repercussió a la premsa comarcal i nacional tal i com ho demostren aquests enllaços.

El 9 nou (Video i noticia)
Europa Press (noticia)
El Periodico de Catalunya (noticia)
Vilaweb.cat (noticia)
Osona.com (noticia)

Manifestació a Perpinyà

D’altra banda, aquest dissabte dia 1 de març, és fa una gran manifestació a Perpinyà contra la MAT que aplegarà les principals plataformes i associacions contraries a aquest projecte, tant catalanes com de l’estat francès.

La Plataforma No a la MAT d’Osona i l’Associació de propietaris organitzen un autocar per anar-hi que marxarà a les 7 del mati de l’estació d’autobusos de Vic. El viatge amb autocar, que val 5 euros, esta semi-subvencionat per diferents ajuntaments i propietaris, entre ells el de Taradell que hi ha col•laborat amb 100 Euros.

Processó per Vic

El passat dia 16 de febrer es va celebrar a Vic una processó contra la MAT a la qual pertanyen aquestes fotografies i aquest reportatge de El9TV, la televisió de El 9 Nou. La processó que va ser força concorreguda, va començar a la Plaça del Carbó per acabar a La Plaça de Vic amb la lectura d’un manifest a càrrec de Pilarin Bayés.
COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments