Inici Actualitat L’ampliació del Polígon Industrial El Vivet s’accelerarà a causa de la demanda...

L’ampliació del Polígon Industrial El Vivet s’accelerarà a causa de la demanda però variarà pel pas d’una nova carretera

2
COMPARTIR

Segons informa l’Agencia Catalana de Noticies (ACN) l’Ajuntament de Taradell vol accelerar el creixement del polígon industrial El Vivet. L’ACN informa que diferents empreses s’han adreçat a l’Ajuntament per disposar de parcel•les en aquest espai ja que actualment totes estan ocupades.

L’Alcalde ha declarat a l’ACN que cada dia rep més demandes per disposar de sòl industrial al polígon però que “ara mateix no n’hi ha n’hi una” i també ha afegit que “la crisi de l’habitatge no s’ha notat en la demanda de naus” i que el consistori encara rep demanda de sòl per aquest us industrial.

Lluís Verdaguer assegura que tot i que han rebut puntualment “alguna demanda d’una empresa gran”, la demanda principal arriba de la empresa típica de Taradell que seria la que té una plantilla d’entre 7 i 10 treballadors i que busca naus petites.

El calendari inicial per aquesta ampliació s’ha modificat pel fet que el Pla Director de les Comarques Centrals (PDCC) contempla el pas d’una carretera per el punt on s’havia previst fer l’ampliació. Segon l’Alcalde, Lluís Verdaguer, l’ampliació passa per “engrandir-lo per una de les dues bandes” de l’actual polígon.

Aquesta nova carretera que projecta el PDCC, arribarà de Tona i Balenyà i travessarà Taradell per les noves rondes fins a la rotonda de sota Casablanca. Des d’aquest punt marxarà cap a dins el Polígon Industrial passant pel costat de les naus d’en Mora, i baixant cap a Can Janet, el Ricart i el Vivet tot vorejant Santa Eugenia de Berga per l’est. La carretera passarà finalment,entre Saladeures i el Llopart i anirà a buscar l’Eix Transversal.

Aquesta nova proposta, encara per aprovar definitivament i que s’allunya del Pla Territorial de carreteres, pot suposar un gran impacte ambiental per el nostre terme i pels termes d’altres municipis veins. És per això que 6 alcaldes de la comarca, entre els quals hi ha el de Taradell, ja s’han començat a coordinar–se per poder variar aquest projecte inicial.

Malgrat tot, l’Alcalde a demanat a l’equip redactor del nou POUM que els entregui una proposta definitiva de la nova planificació de sòl industrial tenint en compte aquesta possibilitat.

COMPARTIR

2
Deixa un comentari

avatar
2 Fils de comentarirs
0 Respostes
0 Seguidors
 
Comentari més actiu
Missatge més comentat
1 Autors
El follet de la son Autors recents
  Subscriu-te  
més nou més antic més votat
Notifica
El follet de la son
Convidat

I encara un altre tema. Suposo que com una bona part dels taradellencs i taradellenques aplaudeixo la iniciativa del nostre alcalde de recolzar la plataforma d’alcaldes que demanen al president de la Generalitat que s’aturi la MAT. Em sento plenament identificat amb aquesta iniciativa que ajudarà a preservar el nostre malmès territori. Tot i així, el que es fa per un costat es desfà per l’altre i suposo que l’alcalde té en compte que la carretera esmentada en l’anterior missatge serà la culpable de la destrucció d’un dels paratges rurals més bells del nostre terme municipal. Què en diu l’alcalde… Llegeix més »

El follet de la son
Convidat

Hola. A mi m’interessa molt el tema sobre el que s’està parlant. I especialment per la inquietud que em crea el tema de la nova carretera, que segons m’ha arribat, servirà per unir Tona amb l’Eix Transversal. La meva família es veuria molt directament afectada per aquest traçat i m’agradaria saber què és el que es pensa fer, i més en el moment que hem trobat que s’està redactant tot amb el màxim secretisme sense tenir en compte una bona part dels usuaris afectats.