Inici Actualitat Reunió sobre la MAT avui a Can Costa

Reunió sobre la MAT avui a Can Costa

0
COMPARTIR


Avui a les 7 de la tarda hi ha convocada una reunió a Can Costa i Font per tal de decidir quines accions cal fer per mobilitzar-se contra la Línia de Molt Alta Tensió (MAT). A la reunió, que esta convocada per la nova associació de propietaris afectats per la MAT, hi seran presents bona part d’aquests propietaris, diversos alcaldes implicats, algunes associacions i també representants de les Plataforma No a la MAT d’Osona, del Vallès i de Girona.

L’associació de propietaris es va crear divendres passat a Folgueroles, amb la presencia dels alcaldes de Seva, Folgueroles, Sant Marti de Centelles i del Brull, i l’absència de l’alcalde de Taradell que en aquell moment participava a l’homenatge a Mn. Pladevall i va excusar la seva presencia.

Aquest dimecres és va fer la presentació de l’Associació al Col•legi d’arquitectes a Vic i és també es va presentar el manifest on exigeixen l’aturada immediata de les obres de la línia Sentmenat – Bescanó i la revisió del projecte.

Manifest de Folgueroles

Folgueroles, a 18 de gener de 2008

Els sotasignants, com a propietaris de finques i terrenys per on volen fer passar la línia de Molt Alta Tensió i per tant els màxims perjudicats d´aquest projecte, demanem a totes les administracions públiques implicades i a R.E.E.:
1.- L’ aturada immediata de les obres fins que de manera oficial i definitiva no es faci públic el traçat total de la interconexió elèctrica.

2.- Un informe independent i transparent de les necessitats energètiques que satisfarà aquesta línia, per saber quina energia transportarà, quina part es destinarà a us públic i quina a us privat, i en quines quantitats.

3.- Un informe independent i transparent sobre quines alternatives serien possibles per satisfer la demanda elèctrica expressada en el punt anterior, el seu impacte ambiental i socio-econòmic, i fins a quin punt podrien satisfer aquestes alternatives les necessitats demandades.

4.- En el cas que la M.A.T. sigui l’única alternativa possible per satisfer les necessitats energètiques de la població, exigim el mateix tracte en tot el territori, per tant, les mesures que es prenguin per minimitzar els seus impactes o per compensar els afectats han de ser iguals per tot el traçat.

5.- Si arriba el cas que es compleixen els punts anteriors, les compensacions econòmiques per els afectats, han de ser a preus reals de mercat i no per uns barems que tots sabem que no es corresponen amb la realitat.

6.- En el cas de les finques i municipis afectats per altres línies elèctriques que està previst desmantellar si es fes la M.A.T., exigim la garantia per escrit de l’administració competent i R.E.E., que concreti quan es desmantellaran i amb quines condicions es retornaran els bens expropiats.

7.- En qualsevol cas, exigim el dret a participar en totes les accions i presa de decisions públiques que ens afectin.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments