Inici Actualitat L’Ajuntament declara “Bé Cultural d’Interès Local” el Dipòsit de Can Costa i...

L’Ajuntament declara “Bé Cultural d’Interès Local” el Dipòsit de Can Costa i Font, però no és compromet a treure’n les antenes

0
COMPARTIR

El Ple de l’Ajuntament de Taradell va declarar dijous el Dipòsit de Can Costa i Font com a Bé Cultural d’Interès Local, i d’aquesta manera deixar-lo amb la mateixa catalogació que la resta del Centre Cultural.

La iniciativa va venir forçada per una moció que van presentar més de 800 veïns de Taradell i que portava com a rerefons la supressió de les antenes de telefonia mòbil que hi ha al Dipòsit. L’Alcalde però no es va comprometre a treure les antenes malgrat la nova catalogació del Dipòsit, tot i que es va comprometre a estudiar-ne la viabilitat.

L’Equip de Govern va prendre el compromís de encarregar a una empresa externa i qualificada, una auditoria de radiotelecomunicacions de tot el poble per tal de fer una ordenació de la radiodifusió local i regular-ne les ordenances a partir de les conclusions.

Aquest estudi haurà de tenir en compte que és important que tot el poble gaudeixi de cobertura i que qualsevol canvi d’ubicació de les antenes sigui justificat, es a dir que no s’hi val canviar el problema de lloc.

L’Alcalde també va explicar que actualment s’estan recaptant 21.000 euros de les operadores en concepte de lloguer del dipòsit i va anunciar que és faran unes xerrades informatives perquè els veïns de Taradell puguin conèixer de primera mà l’abast de les ones que emeten aquestes antenes i els riscos reals que hi ha per la salut.

Respecte a la nova antena que s’ha demanat de posar al Dipòsit, es va explicar que l’operadora sol·licitant està pendent d’un permís mediambiental que li ha de tramitar el Consell Comarcal. Si aconsegueix aquest permís aleshores podria instal·lar-hi la nova antena, tot i que l’alcalde va assegurar que això no passarà perquè ja s’ha parlat amb l’operadora i de moment s’esperaran a que l’estudi estigui fet.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments