Inici Actualitat Ple extraordinari

Ple extraordinari

0
COMPARTIR

Com us explicàvem en un “post” anterior, la oposició té la possibilitat de demanar 3 plens extraordinaris al llarg de l’any, per tal de poder presentar diverses mocions a l’Equip de Govern i ahir és va celebrar el tercer del 2007. S’hi van posar tres punts.

L’estat de la Piscina

El primer era una moció per saber l’estat d’execució de les obres de la piscina coberta i el seu finançament. Respecte a l’estat, la piscina segueix el seu curs normal i actualment s’està fent l’estructura de formigó. Respecte al finançament, fins al moment hi ha hagut una desviació del pressupost inicial de 84.000 euros, 64.000 dels quals han estat per culpa del canvi d’ubicació d’una ET (Estació Transformadora) que hi havia en l’espai on s’ubica ara la Piscina. També es va parlar sobre l’estat de la subvenció que actualment és troba en el període d’al•legacions.

Preguntes a l’Equip de Govern

La segona moció era una bateria de diverses preguntes que l’oposició feia a l’equip de govern i que majoritàriament eren rescatades d’anteriors plens o be de les instancies de reclamacions que els vilatans de Taradell realitzen ordinàriament. En destaquem alguna:

Reunió amb els veïns de La Plaça per el problema del soroll

Sobre el tema dels problemes d’ordre públic i de soroll que fa temps que pateixen els veïns de La Plaça, l’alcalde va dir que no era un tema senzill de solucionar i que s’havien fet diverses accions des de Governació, tot i que sense massa èxit. Davant la possibilitat de buscar solucions més contundents, com per exemple posar impediments físics per accedir a La Plaça, l’alcalde va anunciar que la setmana vinent, el dijous dia 24, es reunirà amb els veïns per consensuar aquestes iniciatives.

Les obres del Parvulari

Respecte a l’estat de les obres al Parvulari, l’Albert Ledesma va explicar que el motiu de la demora ha estat per poder incloure una sèrie de peticions que han fet els mestres de l’escola i que no estaven en el projecte inicial. Actualment les obres estan acabades, si be falta posar-hi l’ascensor, l’alarma i la protecció de PVC a les parets.

Conveni amb el TAC-OSONA

En un Ple anterior, l’Ajuntament es va comprometre a fer un conveni amb el TAC-Osona per tal de aquesta empresa podés fer el manteniment de diversos elements de jardineria del poble. El tinent d’alcalde va explicar que actualment estan en fase d’estudi del conveni amb els responsables del TAC i que probablement d’aquí un parell de mesos, aquests seran els responsables d’esporgar els arbres de la vila i de tallar la gespa.

Convenis amb els mitjans de comunicació comarcals

A la pregunta de quina era el criteri o be la metodologia usada amb els mitjans per tal de inserir-hi publicitat del poble, feta arrel d’uns pagaments mensuals a un setmanari de la comarca, l’alcalde va explicar que fins ara no hi havia hagut cap criteri ni cap metodologia concreta. Va afegir que amb alguns mitjans es pactava a principi d’any un preu per anunciar-hi les 5 o 6 festes anuals, i amb d’altres mitjans aquest pagament es fragmentava mensualment. En Lluís va explicar que, més o menys, a cada mitjà es solia posar publicitat per un valor aproximat d’uns 3000 euros l’any. Tot i aixi, la voluntat de l’equip de Govern es que a partir d’ara es canvií la metodologia i amb tots ells es pacti un preu a principi d’any per tal de publicitar les festes de: Sant Antoni, Sant Sebastià, el Carnestoltes, La Fira del Caçador, La Festa Major i La Fira de Santa Llúcia.

La nova oficina del Banc Popular de moment no s’obrirà


L’ultima moció del dia feia referència a la instal•lació del Banc Popular al Passeig de Sant Genis. Com tots haureu vist, aquesta entitat financera que actualment està a la Carretera de Balenyà, ha construït unes noves oficines al davant de l’església. Ara però, és troba amb problemes de permisos d’activitat ja que el nou POUM regula més aspectes i sembla que no permet que hi hagi una entitat financera a menys de 50 metres d’una altra. De moment l’entitat financera no podrà obrir les seves portes fins que s’aprovi el nou POUM i ho haurà de fer amb les noves condicions que aquest Pla Urbanístic contempli.

Podeu veure el reportatge de el 9 TV en aquest enllaç

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments