Inici Actualitat Demà comencen les Festes de Sant Antoni Abat, que duraran més d’una...

Demà comencen les Festes de Sant Antoni Abat, que duraran més d’una setmana

0
COMPARTIR


Dema dimecres a 2/4 de 8 del vespre es dona el tret de sortida de les Festes de Sant Antoni Abat que enguany s’allargaran fins el dijous 17 de gener.

La comissió de Festes de Sant Antoni Abat, coneguda com els Tonis de Taradell, han preparat tot un reguitzell d’activitats per a tots els públics i per a totes les edats, entre les quals destaquen un parell de novetats com la presentació de la Ruta del Bandoler Toca-sons o be l’exposició sobre l’escloper de Taradell, però anem a pams.

Presentació de la Festa

Dimecres comença la festa a la Biblioteca de Taradell amb la presentació de tots els actes i la presentació d’aquestes Rutes del Bandolerisme a Taradell. La comissió dels Tonis, conjuntament amb la Comissió de Toca-sons, han resseguit tot el terme de Taradell buscant aquells racons on el Bandolerisme hi va fer estada i els ha unit amb una ruta turística. Durant el trajecte es podran visitar llocs tant interessants com la cova dels trabucaires que ja us en parlàvem en aquest article.

Seguidament, el mateix dimecres, es presentarà el grup de recerca sobre el Món Rural i hi haurà una ponència a càrrec de Felip Vendrell, autor de llibres relacionats amb el món rural.

L’Escloper de Taradell

Dijous a les 3 de la tarda, i a la Biblioteca, en Jordi Coll, l’últim escloper que queda a Catalunya, ens explicarà com és el seu ofici d’escloper. Seguidament, a les 6 de la tarda, s’inaugurarà l’exposició “L’Escoper de Taradell”. L’endemà divendres, de les 9 del mati a les 5 de la tarda, en Jordi Coll continuarà a la Biblioteca on anirà explicant les vicissituds del seu ofici.

Divendres a la tarda, i en el marc de l’activitat “L’hora del conte” de la Biblioteca, en Pep i la Roser de Casablanca ens presentaran el llibre “Les noves aventures d’en Fermi, el ratolí de pagès, i la Valentina.”

Programa Especial de Ràdio Taradell

El dissabte estarà replè d’activitats. A les 10 del mati es podrà anar a resseguir les rutes del Bandoler Tocasons amb Cavall i a la mateixa hora, des de Ràdio Taradell, començarà un programa especial de ràdio en directe des de la Biblioteca en motiu de la Festa. Com a convidats del programa especial hi haurà la gent de l’escola de la Natura les Anfores de Taradell i també en Jaume Miralpeix, l’Eudalt Santmartí, en Pep Cabanas i l’Antoni Pladevall que faran una taula rodona sobre el món a Pagès i el futur de la pagesia. A les 12, la Carme Barrachina ens explicarà quins son els menjars de Sant Antoni i després coneixerem els candidats a Hereu de Taradell 2008.

Reconeixement a Vicenç Tió

A la tarda, al Bosc del Pujoló, hi ha les passejades amb el Burro Català i després la típica Gran Cursa i Gimcana d’ases. Més tard, a 2/4 de 8, comencen als Jardins de Can Costa, els actes centrals de la festa amb l’encesa de les Fogueres i el tast del porc, i a 2/4 de 10 comença el Prego a càrrec de la Núria Feliu i l’acte principal de les Festes de Sant Antoni Abat 2008 que aquest any reconeixerà la tasca ben feta al poble de Vicenç Tió. Durant l’acte hi haurà la proclamació del nou Hereu, l’actuació del grup “Tastet de Gospel” de Taradell i el sorteig de les paneres.

Passant dels Tres Tombs

L’endemà al mati hi haurà el passant dels Tres Tombs, la comitiva sortirà de l’Alzinar de la Roca a ¾ d’11 del mati i després de la missa de les 11, en motiu de Sant Antoni, iniciarà la seva ruta pels carrers de Taradell fins a 2/4 de 2. També durant el mati es podrà pujar amb un globus a l’aparcament de la Carpa i es podrà visitar la fira de “Duros a 4 peles” que l’agrupació de Botiguers de Taradell posarà davant de l’Església.

A la tarda, i per acomiadar la jornada, el grup Morralla oferirà un concert d’havaneres a Can Costa i Font. La Festa acabarà definitivament, el dijous 17 de gener, amb una missa en honor de Sant Antoni Abat.

Programa de Festes

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments