Inici Actualitat Ple llarg i amb tensió

Ple llarg i amb tensió

0
COMPARTIR

El passat dijous és va fer a Taradell el Ple corresponent al mes de desembre i una vegada més es va visualitzar la tensió i la manca d’entesa que hi ha entre els dos grups municipals.

Dimecres hi ha Ple extraordinari

La primera desavinença important va arribar en els punts 6 i 7 de l’ordre del dia, punts en el qual s’havia d’aprovar la sol•licitud d’un préstec de 200.000 euros per la construcció de la llar d’infants en el punt 6 i un altre préstec de 120.000 euros per la ronda de circumval•lació en el punt 7.

Esquerra es va queixar que en la informació relativa al Ple, que havien tingut accés en la comissió informativa, no hi havia la documentació necessària per poder avaluar aquests punts. L’Alcalde va al•legar manca de temps del secretari tot anunciant la implantació d’un nou model d’organització intern que pal•liarà aquests problemes, també va dir que els préstecs eren urgents i calia demanar-los abans d’acabar l’any i va demanar un canvi d’actitud a l’equip d’Esquerra.

En Toni Casassas va dir que no era la primera vegada que això passava i que no estaven d’acord en la metodologia i que calia complir la llei de municipis de Catalunya. Com a solució va proposar fer un Ple extraordinari aquest mateix desembre per poder tractar aquests punts. Al final el grup de CIU s’hi va avenir i es convocarà un Ple extraordinari el dimecres d’aquesta setmana en la qual també s’hi afegirà una moció sobre l’augment de les ordenances fiscals que havia presentat ERC.

La urbanització de Ca l’ Iglesias

Un altra punt important de l’ordre del dia era l’aprovació de la modificació del Projecte Tècnic de la “Urbanització del sector de la fàbrica Iglesias i vials adjacents, vial F i vial E1”. Aquestes obres, que havien d’estar enllestides ja fa uns mesos, han tingut una modificació tècnica que han encarit un 15% el pressupost inicial i han endarrerit el projecte.

L’Albert Ledesma va justificar aquest increment i aquesta demora a causa dels problemes amb la duresa de la roca i també per problemes amb l’entesa dels tres veïns implicats. Finalment s’han solucionat les discrepàncies i les obres van endavant. El punt es va aprovar amb l’abstenció d’Esquerra.

Una pòlissa de crèdit

L’Equip de Govern també va entrar una moció d’urgència per poder demanar una pòlissa de crèdit d’un milió d’euros per fer front a diversos pagaments. L’Alcalde va explicar que les Administracions Publiques (Generalitat, Diputació, …) devien al consistori subvencions per valor de 1.210.000 Euros i que el retràs en el pagament d’aquestes subvencions estava provocant un important desajustament a la tresoreria que impedia poder fer els pagaments als proveïdors.

Les subvencions que és deuen, corresponent al curs 2005, 2006 i 2007 i entre altres hi ha despeses de les obres de la Ronda de Circumval•lació, dels mobles de la Biblioteca, de les obres del Tanatori, de la deixalleria, del parvulari, del dispensari i de les plaques solars de Can Costa. La moció es va aprovar amb l’abstenció d’Esquerra.

La subvenció de la piscina

L’últim punt conflictiu de la nit va venir en l’apartat de precs i preguntes quan el grup d’ERC va demanar sobre l’estat de la subvenció d’un milió d’euros per la construcció de la piscina coberta. En Lluis Verdaguer va explicar que certament havien rebut un comunicat per escrit del Consell Català de l’Esport on es notificava que s’havia obert un expedient que demanava la denegació de la subvenció per haver incomplert les bases al haver començat abans d’hora la Piscina.

L’Alcalde va voler ser clar i va detallar cronològicament tots els passos que s’havien realitzat amb la Piscina:

El projecte inicial de la piscina, de l’any 2003, tenia un pressupost de 2.100.000 euros i era per la construcció d’un piscina lúdica, més petita que l’actual projecte. El cost d’aquest primer projecte estava assumit per l’Ajuntament que en pagava 600.000 euros i n’aconseguia 600.000 més amb la venda de solars; la Diputació que n’aportava 300.000 i la concessionària de l’explotació que havia d’ aportar els 600.000 euros restants.

El 2005 va sortir la possibilitat d’adequar el projecte de piscina lúdica a piscina esportiva per tal d’adaptar-se a unes subvencions del Pla d’Inversions en Equipaments Esportius de la Generalitat i rebre 1.000.000 d’euros de subvenció. L’Ajuntament va decidir modificar el projecte perquè els costos eren els mateixos i d’aquesta manera Taradell podria disposar d’una piscina millor. El mateix any 2005, l’Ajuntament va entregar tota la documentació al Consell Català de l’Esport i l’any 2006 van rebre la confirmació de l’atorgament de la subvenció. Al llarg del 2006, l’empresa CAS va presentar un projecte de 3.500.000 euros per la construcció de la Piscina i aquest projecte va complir un 98% dels requisits del Consell Català.

L’Ajuntament va decidir començar les obres l’abril del 2007. El Juliol l’administració pertinent va reclamar uns requeriments nous al projecte. L’Ajuntament va seguir les obres i va anar enviant les certificacions al Consell Català de l’Esport.

Finalment el passat mes de setembre van rebre les primeres noticies telefoniques de la denegació de la subvenció que aquest mes de novembre s’han confirmat en un comunicat per escrit. La causa: haver començat la piscina abans d’hora. La prova: les certificacions d’obra que s’han anat enviant.

L’Equip de Govern va reconèixer l’error d’haver començat les obres abans d’hora, però va dir que el càstig era excessiu i va al•legar haver actuat en tot moment amb transparència com ho demostren les certificacions enviades. També va demanar a Esquerra tota l’ajuda que podes donar. El Grup d’Esquerra els hi va dir que calia llegir més be les bases i que tot era culpa de mesures electoralistes de l’anterior equip de govern que va voler inaugurar la piscina abans de les eleccions. Tot i així es va oferir a l’equip de Govern per ajudar en el que fes falta.

Noves places a la plantilla

El Ple també va servir per obrir dues places noves a l’Ajuntament. Una d’informàtic a temps parcial i una altra de tècnic de Comunicació i Premsa. Aquest segon entomarà les feines de coordinació del Centre Cultural, les de renovació i actualització de continguts de la nova web i la gestió d’afers de premsa de l’alcaldia.

L’informàtic, que hi estarà tres hores diàries, farà el suport als usuaris i el manteniment de l’equip informàtic de l’Ajuntament i del Centre Cultural, i també serà una figura important en el proper trasllat de les oficines de l’Ajuntament a l’antic dispensari a causa de les obres de remodelació que es volen fer properament al consistori.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments