Inici Actualitat 50 anys de l’Esbart Sant Genis

50 anys de l’Esbart Sant Genis

0
COMPARTIR


Al llarg d’aquest cap de setmana es celebra el 50è aniversari de l’Esbart Sant Genis de Taradell. L’any 1957 una colla de joves de Taradell varen decidir tirar endavant aquesta iniciativa que ha servit perquè molts joves del poble s’hagin apropat al mon de la dansa i de la cultura tradicional catalana.

Malgrat que la commemoració ja ha començat al llarg de la setmana i als aparadors de les botigues del poble s’han anat exposant els diferents vestuaris que l’Esbart ha utilitzat al llarg d’aquests 50 anys, el plat fort esta preparat per dissabte a les 10 del vespre quan l’escenari de Can Costa i Font de Taradell veurà ballar a un munt de dansaires de totes les edats. Joves de 15 anys i no tant joves de 70 anys compartiran la dansada que servirà de marc per fer un sentit reconeixement als fundadors.

L’endemà diumenge la gresca continuarà a les 10 del mati amb un esmorzar de germanor i una posterior cercavila amb grallers, bastoners (aquesta vegada de totes les edats) i el mític acordió que tant de temps va acompanyar la dansa de bastons. A 2/4 de 12 es celebrarà una missa solemne i a les 12 hi haurà a Can Costa el dinar de cloenda.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments