Inici Actualitat Campanya de Guifi.net a Taradell

Campanya de Guifi.net a Taradell

1
COMPARTIR


Un grup de taradellencs s’han reunit aquest estiu per tal de fer possible que la xarxa Guifi.net s’estengui i es consolidi finalment a Taradell. Aquestes persones, que ja es van reunir amb l’Ajuntament però no van aconseguir que el consistori financés el projecte, han organitzat una campanya de informació, sensibilització i difusió d’aquesta iniciativa entre els taradellencs, ja que aquesta iniciativa de fer xarxa només funcionarà si tothom s’hi suma.

La campanya esta formada per una banda per un fulletó amb la informació bàsica del què és i què no és Guifi.net i de que cal fer per connectar-s’hi. Aquest fulletó, que us transcrivim al final de l’article, ha de servir perquè la gent s’informi de com funciona aquesta tecnologia i aquesta metodologia. Una altra part important de la campanya és la creació d’una guia virtual d’instal•lació pas a pas on s’explica quin material es necessita i com ho hem de fer per muntar cadascú el seu node. Aquesta guia la trobareu aquí.

El tercer punt de la campanya és aconseguir finançament per poder comprar la infraestructura bàsica per poder funcionar i ampliar-se (antenes comunitàries, routers i altres aparells necessaris). Com que de moment l’Ajuntament no té diners per aquest projecte, ja que diu tenir el pressupost tancat, la idea dels organitzadors ha estat posar enllaços de publicitat a dins de la guia i demanen a tothom que hi vagi, que cliqui al damunt d’aquests anuncis ja que quan més clics més diners.

Fulletó amb la informació bàsica

Què és Guifi.net?

És un projecte de xarxa lliure,en el qual els propis usuaris decideixen el camí a seguir. Actualment amb més de 4.000 nodes repartits per tota la geografia catalana.

Què NO és Guifi.net?

No es cap iniciativa comercial (No es cobra res), no és cap proveïdor de serveis d’Internet (no oferim accés a Internet a canvi de diners), no és cap persona jurídica o empresa (no és de ningú, és de tots) i el més important, no exigeix res a ningú, cadascú aporta el que vol sense cap tipus d’obligació.

Com m’hi puc connectar?

Només necessites un router, una antena i estar a prop d’un punt d’accés Guifi.net. Actualment a Taradell disposem de 3 Punts d’accés:

TarAntena: Situat a les antenes de Goitallops.
TarPompeu: Sobre les teulades de l’institut.
TarRadio: Just a sobre de Can Costa.

Fes un cop d’ull a la guia d’instal•lació (feta per nosaltres) que trobaràs a la direcció web http://guiaguifi.jaumesala.net/.

Quins serveis ofereix?

Portes a Internet (proxys), allotjaments web, correu, servei de disc durs i ftp, xat, càmeres web, emissores de ràdio,P2P intern,Veu IP…

Com hi puc col•laborar?(De moltes maneres!!!)

Per començar pots ajudar a fer créixer la xarxa com a usuari, només cal fer una ullada a la web http://www.guifi.net/ i si tens cap dubte o et vols posar en contacte amb usuaris de guifi.net de Taradell, pots escriure a guifi.taradell@gmail.com.

No necessites ser cap geni informàtic per col•laborar, només tenir ganes d’aprendre coses noves i de passar-t’ho bé.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

1 Comment
més nou
més antic més votat
Inline Feedbacks
View all comments
Anònim
Anònim
16 octubre 2007 15:56

Toni, TU sí que ets un geni, no sé si informàtic o no, amb ESSÈNCIA
Crac! I fes-te del Facebook!!! Jo ja hi sóc. I fem grup exCNJC… Mire Saba…