Inici Actualitat L’Ajuntament farà un conveni amb el TAC-OSONA

L’Ajuntament farà un conveni amb el TAC-OSONA

0
COMPARTIR

El passat dijous es va celebrar el Ple d’octubre i en aquest Ple el grup d’Esquerra va presentar una moció demanant a l’Ajuntament que signés un conveni amb el TAC-Osona per tal que aquest Centre de Treball s’encarregués del manteniment dels jardins i les rotondes de Taradell.

Esquerra va justificar aquesta petició a causa de l’actual estat de deixadesa en que es troba el municipi i també per donar suport a la vessant social de l’associació proposada, que recordem que depent de l’associació Sant Tomas.

L’Equip de Govern va acceptar la petició de signar el conveni malgrat que no va compartir el diagnòstic de la situació de Taradell feta per ERC. Segons l’Albert Ledesma, el poble actualment no es troba en estat de deixadesa, tot i que pot estar millor. L’Albert va explicar que aquesta ja era una opció que l’actual equip de govern contemplava i que abans de les eleccions, ell personalment, ja s’havia reunit amb en Toni Lopez del TAC-Osona per començar a parlar d’aquesta possibilitat. El Tinent d’Alcalde també va justificar que l’Ajuntament actualment ja tè convenis amb altres associacions com per exemple l’Associació de Defensa Forestal.

Discrepàncies sobre la gestió de la nova llar d’infants

Esquerra va presentar una segona moció amb un seguit d’al•legacions al plec de clàusules de la gestió de la nova llar d’infants que es van aprovar en l’anterior ple. La moció aquesta vegada va ser desestimada per l’equip de Govern.

Segons Esquerra la manera com l’Ajuntament ha tret a concurs la gestió de la nova llar d’infants i el fet que la gestió d’aquesta la pugui fer una Fundació privada presidida per l’alcalde no es correcte. D’entrada a Esquerra no son gens defensors de les fundacions perquè segons ells fan més opaca la gestió. A més creuen que el fet que la gestió de la llar d’infants la porti una fundació privada que presideix l’alcalde quan aquesta hauria de ser aliena a l’Ajuntament, pot no ajustar-se a la legalitat. El fet que l’alcalde pugui ser jutge i part ho van qualificar de ridícul i absurt.

En Toni Casassas també va qüestionar que aquesta mesura beneficiés als usuaris ja que l’experiència de l’altra llar d’infants ens diu que malgrat que ara es rep una quantitat major per part de la Generalitat les quotes continuen essent les mateixes.

L’equip de govern va desestimar la moció d’Esquerra emparant-se amb la eficàcia de les altres fundacions que presideix l’alcalde. L’Ajuntament actualment te tres fundacions funcionant i gestionant diferents espais i serveis municipals i la valoració d’aquesta metodologia sempre s’ha considerat positiva per l’equip de Govern.

L’alcalde va defensar les fundacions puntualitzant que de cap manera son empreses perquè no tenen afany de lucre i va justificar l’aval de l’Ajuntament dient que ells poden avalar a una fundació de la qual l’alcalde n’és el president però evidentment no pot avalar una empresa privada que desconeixen. En Lluís Verdaguer també va justificar el fet de que s’hagin apujat les ajudes de la Generalitat dient que ara hi ha dues llars d’infants i abans només una.

Més polemica a Mont-rodon, Esquerra demana una consulta popular

Finalment, en el torn de precs i preguntes, Esquerra va demanar a l’equip de govern sobre l’estat del POUM a Mont-rodon i sobre les conclusions de la reunió del dia 29. Els dos partits van discrepar sobre el parer dels veïns i la interpretació que es va donar a les opinions expressades a la reunió.

Segons CIU la majoria de veïns no s’oposa al creixement del barri i segons la impressió d’Esquerra, l’equip de govern no ha escoltat les demandes dels veïns de Mont-rodón.

Divendres, Esquerra va enviar una nota de premsa als mitjans a on demana que l’Ajuntament faci una consulta popular al barri per conèixer l’opinió dels veïns. Us remetem la nota de premsa.

Esquerra demana a l’equip de govern de CIU a l’Ajuntament de Taradell, que respecti la voluntat dels veïns pel que fa a l’ampliació de Mont-rodon.

Durant la celebració de l’últim ple de l’Ajuntament de Taradell, el passat dijous 4 d’octubre, el grup d’ERC va manifestar la seva impressió que l’equip de govern no havia escoltat les demandes dels veïns de Mont-rodón, pel què fa a l’ampliació del barri que preveu el POUM. Durant el debat d’aquest punt, sorgit al torn de prec i preguntes, ERC va afirmar que les al•legacions que han presentat els veïns per reduir el creixement previst potser van ser mal interpretades per l’equip de govern durant la reunió duta a terme entre l’Ajuntament i els veïns el passat divendres 28 de setembre, ja que així ho va manifestar un membre de l’Associació de Mont-rodón present al ple.

Segons Esquerra, l’Ajuntament creu que la pretensió dels veïns és fer les mateixes cases previstes però amb una ocupació de terrenys menor, mentre que l’Associació de Veïns de Mont-rodón ja ha manifestat en les al•legacions la idea d’un creixement equilibrat, amb menys habitatges però amb els mateixos equipaments previstos. Carme Coll, regidora d’Esquerra, va reclamar a l’alcalde Lluís Verdaguer “un diàleg franc amb els veïns”, i que tingués en compte “la opinió dels 110 veïns del barri que han signat les al•legacions” contra el creixement. A més, ERC creu que caldria desvincular la inversió que necessita Mont-rodón (millorar l’accés, un centre cívic, etc.) del creixement previst, doncs la falta de serveis en aquest barri no és un problema nou sinó que caldria haver solucionat abans.

Davant la afirmació de Lluís Verdaguer que la seva impressió era que no hi havia una majoria en contra de l’ampliació del barri, Toni Casassas d’ERC, va replicar que aquest tema no es podia decidir per les impressions personals de cadascú. Per això, Esquerra insta a CiU a convocar una consulta popular per conèixer objectivament la opinió del barri.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments