Inici Actualitat Divisió entre els veïns de Mont-rodon pel POUM

Divisió entre els veïns de Mont-rodon pel POUM

0
COMPARTIR

Divendres passat es va celebrar al barri de Mont-rodon una reunió entre els veïns del barri i tres responsables de l’Ajuntament, el mateix alcalde Lluís Verdaguer, el regidor d’urbanisme l’Albert Ledesma i l’arquitecte Municipal Mauro Mas.

A la reunió, que volia ser una assemblea informativa, es va parlar de la viabilitat del barri, de la finalització de les voreres, del subministrament de gas natural, de la possibilitat d’estudiar el transport públic al barri i també, i sobretot, del Plà d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM).

Hi ha diverses versions sobre com va anar la reunió. Per una banda, els representants de l’Associació de veïns van enviar dimarts un carta a la premsa a on es queixen de que l’Ajuntament no fa cas de les al•legacions de 110 veïns i pensa tirar endavant el POUM igualment. En la missiva l’Associació de veïns també es queixa de que hi ha veïns que defensen el projecte de l’Ajuntament únicament per interessos econòmics particulars i dibuixa una situació en la qual la majoria dels veïns estan en contra del POUM i una minoria a favor.


L’Ajuntament de Taradell va respondre ahir amb una nota de premsa explicant que les al•legacions firmades per els 110 veïns en cap cas van contra el creixement del barri sinó que van contra altres punts com la reubicació de l’àrea urbanitzable, la incorporació del transport públic, la millora de les xarxes de servei, la construcció d’una plaça, la construcció d’una sala polivalent o be la construcció d’una rotonda a l’entrada del barri.

L’Ajuntament explica en el comunicat que no faran res que els veïns no vulguin però que no van veure una oposició al creixement del barri per part dels veïns. Fins i tot expliquen que hi va haver veïns que malgrat haver firmat les al•legacions, després de les explicacions de l’Ajuntament ja van veure be la proposta inicial del POUM.

En contrapartida a la carta del veïns, l’Ajuntament dibuixa un escenari on hi ha una majoria de veïns a favor del POUM i una minoria en contra, per be que aquesta minoria “es fa sentir més”.

Per completar la informació sobre el tema, us adjuntem tant la carta de l’associació de veïns com la nota de premsa de l’Ajuntament.

Carta de l’Associació de veïns

Els veïns de Mont-rodon volen un creixement del barri moderat.

Malgrat les al•legacions presentades al nou planejament urbanístic per una majoria de veïns del barri de Mont-rodon, com que aquestes no anaven en la línia de l’Ajuntament de Taradell, el consistori va organitzar una reunió informativa que va ser qualificada de positiva per l’alcalde quan va sentir algunes opinions partidàries de la seva proposta i en contra de la recolzada per 110 signatures de veïns.

Això vol dir que, si res ho impedeix, es faran 52 nous habitatges (ara n’hi ha uns 110) i s’utilitzarà una terra d’alt valor agrícola que els veïns en defensen la seva protecció. El barri te actualment una sèrie de serveis a precari o inexistents (transport públic, clavegueram, vialitat,etc.), que fins ara han estat mal atesos per l’Ajuntament i que es poden agreujar si no es fa una acció prèvia, no contemplada en les previsions municipals, per millorar-les.

L’associació de veïns es lamenta que les veus a favor dels postulats de l’Ajuntament – clarament esbiaixats en favor d’interessos econòmics particulars d’alguns veïns – diferent a les de creixement equilibrat i sostenible defensat pel veïnat, no es fan presents en les reunions veïnals i, en canvi, es va orquestrar a l’entorn de la presentació de l’equip municipal, en que es va tergiversar la proposta inclosa a les al•legacions dels veïns i es van vessar expressions de descrèdit vers l’associació.

L’alcaldia, tant l’actual com la d’abans de les eleccions municipals, sempre ha sostingut que “no es farà res que no vulguin els veïns”, però, a quin veïns es refereix?, A la majoria o als que recolzen la proposta de l’equip municipal.

Nota de Premsa de L’Ajuntament

El passat divendres 28 de setembre es va portar a terme una reunió entre els veïns del barri de Montrodon i els representants de l’Ajuntament de Taradell (l’alcalde Lluís Verdaguer, el regidor d’urbanisme Albert Ledesma i l’arquitecte Mauro Mas).
En l’esmentada reunió es va informar als veïns de la intenció de fer algunes intervencions al barri com són la millora de la viabilitat, la finalització de les voreres, el subministrament de gas natural i fins i tot la possibilitat d’estudiar de nou el transport públic al barri.

També es va informar d’una manera detallada del creixement previst inicialment en el nou Plà d’Ordenació Urbanística Municipal, i es van donar les oportunes explicacions a cada un dels punts que sol•licitava l’associació de veïns en les seves al•legacions prèviament presentades i recolzades per les 110 signatures.
En aquestes al•legacions es sol•licitaven textualment els següents punts:

-Reubicació de l’àrea urbanitzable a la zona compresa entre els carrers Dr. Genís i Estació, que inclogui els habitatges, els equipaments i els espais lliures.

-Incorporar el transport públic com a model a potenciar i concreció en l’extensió fins al barri de Mont-rodon del servei existent Taradell-Santa Eugènia-Vic.

-Millorar les xarxes de serveis i les capacitats dels subministres existents (aigua, electricitat, telèfon, clavegueram, etc…) per assegurar que el creixement comporti una millora de qualitat de vida.

-Disposar d’una plaça-espai obert i una construcció tancada per activitats polivalents i col•lectives.

-Construcció d’una rotonda d’accés al barri no condicionada al creixement de la zona urbanitzable.

-Qualificació del casal social de Mont-rodon com equipament.

-Que en el pacte entre l’Ajuntament i l’Associació de veïns s’acordi la realització esglaonada del plà d’urbanització perquè permeti el creixement gradual del barri.

Tal i com es pot comprovar, les al•legacions no anaven en contra del creixement del barri, si no que es proposaven aspectes diversos. Per tant, no és cert que hi ha 110 veïns en contra del creixement. Durant la reunió diversos dels veïns que afirmaven haver signat, un vegada rebudes les explicacions es van mostrar favorables a la proposta prevista inicialment.

Des de l’Ajuntament defensem un creixement que ens permeti obtenir les cessions de sòl necessàries per una nova escola i la construcció d’una rotonda d’accés al barri, seguint les indicacions del departament d’Ensenyament i de Carreteres de la Diputació respectivament.

Pel que fa a la distribució d’aquestes zones mínimes ens hem mostrat oberts a parlar amb els veïns, però en la reunió informativa ens va semblar que la proposta aprovada inicialment, i que proposava el tècnic, era la de més consens.

Ens ratifiquem en la postura de que no es farà res que no vulguin els veïns, però ens referim a la majoria de veïns, i no als veïns que es fan sentir més.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments