Inici Actualitat Avui Assemblea de veïns a Mont-rodon

Avui Assemblea de veïns a Mont-rodon

0
COMPARTIR


Avui a les 9 del vespre una delegació de l’Ajuntament de Taradell encapçalada per l’alcalde Lluís Verdaguer es reunirà amb els veïns del Barri de Mont-rodon en una assemblea informativa on el punt estrella serà parlar del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM).

El POUM projecta la construcció d’un 50% més d’habitatges durant els propers 20 anys al barri i els veïns creuen que aquest creixement pot repercutir en la seva qualitat de vida. Per aquest motiu i perquè més de 100 veïns han presentat al·legacions contra l’aprovació inicial, l’associació de veïns del barri va convocar diumenge passat una assemblea extraordinària a les 12 del migdia. El resultat en va ser una nota de premsa que us reproduïm a continuació:

Comunicat de premsa de l’associació de veïns de Mont-rodon
ELS VEÏNS DE MONTRODON EN CONTRA DEL POUM

Ahir, diumenge, la junta de l’associació de veïns de Montrodon, un barri de Taradell, va reunir als veïns per informar-los sobre les al•legacions -recolzades per 110 signatures- que van presentar a l’aprovació inicial del que afecta al barri. La trobada va tenir una bona acollida.

Els arguments del veïnat en contra de l’esmentat Pla, es basen en que no és necessari l’excessiu creixement que l’Ajuntament proposa perquè repercutiria negativament en la seva qualitat de vida.
Els veïns venen reclamant fa temps una rotonda a l’accés al barri des de la carretera BV5306. Ara, l’Ajuntament ofereix la rotonda a canvi del creixement urbanístic de Mont-rodon, gairebé un 50% més d’habitatges, sobre un terreny que el Pla Director de la Plana de Vic qualifica de zona d’alt valor agrícola i proposa la seva protecció.

L’Ajuntament també posa en el mateix paquet de motius per justificar la necessitat de creixement, la reobertura de l’estació de tren, quan aquesta ja ha estat projectada (segons informava un rotatiu de la comarca el passat divendres, 21-9-07) sense estar supeditada a cap creixement.

El resultat de la reunió ha estat la manifestació unànime en mantenir-se els criteris que van inspirar el contingut de les al•legacions.

L’estació de tren

Parlant del Barri de Mont-rodon val a dir que la Generalitat de Catalunya ha fet públic el seu pla territorial a les comarques centrals i en aquest pla s’inclou la recuperació de l’estació de tren de Mont-rodon. L’estació es reformaria amb una gran zona d’aparcament i s’hi podria arribar amb transport públic.

Aquest projecte forma part d’un ambiciós pla que comprèn el desdoblament de la línia de Vic a Barcelona i la construcció de més estacions comarcals a les poblacions de Gurb, Manlleu i Torelló amb la idea de tenir una espècie de metro comarcal.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments