Inici Actualitat Ple de Setembre

Ple de Setembre

3
COMPARTIR

Com ja us havíem informat, el passat dijous es va celebrar el Ple corresponent al mes de setembre. Va ser un Ple on es va poder tornar a veure les diferencies entre els dos partits del consistori, cada un amb la seva particular visió política que va fer que només es posessin d’acord amb el tema de la MAT.

Val a dir que va ser un Ple molt participatiu per part de la gent assistent que va fer forces preguntes al finalitzar l’acte. Entre el públic cal destacar la presencia de la gent del PSC de Taradell, en Miquel i la Teresa, que també van intervenir fent un prec sobre el Tanatori Municipal.

Un enderrocament

Per primera vegada en molt de temps el Ple de Taradell va aprovar un enderrocament, concretament el d’un mur en una finca de la Roca. L’equip de govern va justificar l’acció dient que hi havia hagut queixes per part d’un veí i que havia estat impossible posar-se d’acord amb el veí afectat, al qual tot i haver rebut les notificacions pertinents no havia respost cap vegada. La oposició va mostrar-se perplexa per la decisió i va demanar el perquè ara s’actuava així quan no s’havia fet mai abans en construccions igualment il·legals.

L’alcalde i el Regidor d’urbanisme van replicar dient que aquesta era la ultima solució davant del silenci del veí implicat. Al final del Ple es va presentar el veí afectat i va dir que no entenia la decisió presa i que per ell tot era un error administratiu. L’alcalde i el veí afectat van quedar per veure’s i parlar-ne tranquil·lament. Esquerra es va abstenir.La Guarderia

Un altre punt polèmic del ple va ser l’aprovació del plec de clàusules administratives particulars i d’explotació per l’adjudicació de la concessió administrativa de la gestió del servei públic municipal “Escola Bressol la Baldufa” i la pertinent convocatòria de la licitació mitjançant concurs públic.

 

Foto de l’edifici provisional de l’Escola Bressol la Baldufa

El motiu de la discòrdia en aquest cas va ser l’existència d’una clàusula que especifica que l’entitat que vulgui concursar haurà de pagar 290.000 euros que vindria a ser un terç de la inversió feta. Aquest és un procediment força comú en el sistema de gestió que utilitza l’equip de govern actual i ja l’han utilitzat en d’altres casos i de fet, és el sistema pensat per buscar el gestor de la futura piscina coberta. ERC va votar en contra perquè no veia clar que la fundació o entitat que ho entomi hagi de posar-hi aquests diners.

La Piscina, la MAT i les Festes Locals

També es aprovar l’adjudicació definitiva del contracte de crèdit de 396.599,12 euros per les obres de construcció de la piscina coberta a la zona esportiva de Taradell. En aquest cas es van mirar les ofertes de 5 entitats bancàries diferents i finalment el préstec es negociarà amb la Caixa de Manlleu. ERC hi va votar en contra.

Un altre punt a tractar era el de la MAT (punt que ja us vam explicar el divendres) i que va ser aprovat per una unanimitat. En el Ple també es van decidir les festes locals de l’any vinent. Com que Sant Sebastià s’escau amb cap de setmana les festes locals seran per Sant Genis i per la Segona Pasqua.

Barri de Mont-rodon

En l’últim punt de l’ordre dia i fruit de les preguntes de l’oposició, l’equip de govern va explicar que s’han contractat els serveis d’un advocat perquè l’Ajuntament de Taradell està imputat en l’accident que és va produir l’any passat en les instal·lacions del Gurri Xic. També va explicar que el proper 28 de setembre és farà al barri de Mont-rodon una assemblea informativa amb tots els veïns per explicar el POUM, per parlar del barri en general i per escoltar els veïns.

Precs i Preguntes.

Esquerra també va demanar que és millorés la visualització de la senyalització de la rotonda d’entrada a Taradell per Santa Eugènia, va insistir en buscar un solució per els vehicles que estan en venda i omplen les voreres del polígon del Vivet i va demanar un canvi d’ubicació del contenidor de vidre que hi ha davant del parvulari.

Els representants del PSC van intervenir al final del Ple i van demanar a l’equip de govern si era possible buscar una solució a l’espai del Tanatori per reduir la visibilitat des de fora al carrer i fer-lo mes recollit. El nou Tanatori de Taradell està ubicat al costat de la nova rotonda i al ser un edifici amb força vidre el converteix en un espai força transitat i força visible. La gent del PSC va suggerir la construcció d’una paret de truanes que fes de mur davant del edifici i Esquerra es va sumar al prec.

L’equip de Govern va respondre que no ho veien igual i va argumentar que les sales de vetlla ja quedaven recollides i que no hi havia hagut cap queixa ni cap comentari al respecte en els 21 serveis que s’havien fet fins ara.

 

Foto del nou tanatori

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

3 Comments
més nou
més antic més votat
Inline Feedbacks
View all comments
king
22 setembre 2007 11:44

Great idea for a blog. Keep it up!! 🙂

Finance

Debt Consolidation
Finance Dollar

Get Easy Loan

Taradell Bloc
17 setembre 2007 17:55

Corregit! moltes gràcies, entre tots n’anirem aprenent!

Anònim
Anònim
17 setembre 2007 16:30

Res, només unes puntualitzacions:

1. Ajuntament va sempre en majúscula, excepte quan es refereix a l’edifici físic.

2. La foto de la nova escola bressol La Baldufa no és correcta: aquest és l’edifici provisional fins que no s’hagi acabat el definitiu.

3. El PSC no té grup municipal, ja que no va entrar a l’Ajuntament (no té cap regidor). En tot cas caldria parlar del grup o secció local del PSC a Taradell, si és que està constituit, cosa que desconec.