Inici Actualitat Nova secció: Trobant bones persones

Nova secció: Trobant bones persones

1
COMPARTIR

Episodi 1: Mato Grosso

Avui encetem una nova secció a Taradell Bloc. Aquesta nova secció anirà càrrec d’en Gerard Roma, viatger molt conegut del nostre poble. En Gerard ha fet molts viatges per el món sobretot a la zones de l’Asia i d’America del sud, amb especial predilecció per l’amazones.

Avui ha començat un nou viatge i un nou projecte. El viatge és al Mato Grosso a Brasil i l’objectiu principal del viatge es conèixer en Pere Casaldàliga, amb aquesta visita comença el seu nou projecte: “Trobant Bones persones” però millor que us ho expliqui ell:

Hola lectors de Taradell Bloc,

Un any més començo un nou viatge pel món. Aquesta vegada torno a Brasil, en concret a la zona del Mato Grosso.

Un país: Brasil

Les excuses que he trobat per anar-me’n a Brasil, han estat vàries: un país amb una gent encantadora, la possibilitat de tornar a l’Amazones, conèixer una mica més el moviment dels sense terra, els indis de la regió com els xavante, els karaja o be els tapirapé. Però sobretot el què m’ha fet decidir tornar cap aquests llocs inhòspits i difícils per l’home, ha estat la possibilitat de visitar en Pere Casaldàliga a Sao Fèlix d’Araguaia.

Una persona: Pere Casaldàliga

Una persona que ha viscut més de 40 anys en aquesta remota regió, intentant ajudar els més desfavorits de la zona, intentant que la gent amb pocs recursos puguin tenir una vida digne, defensant-los dels latifundistes, lluitant també per la causa indígena, ajudant-los en la seva integració i aconseguint que alguns d’ells poguessin retornar a les seves terres. Ha fet tot això jugant-se moltes vegades la vida, i sempre pels altres. Ara en Pere Casaldàliga, es gran i està malalt, però ni que sigui cinc minuts m’agradaria poder parlar amb ell.

Un projecte: Trobant Bones Persones

Amb en Pere vull començar un petit projecte, que anomenaré: Trobant bones persones. De bona gent n’hi ha per arreu però com us deia abans, necessito una excusa per moure’m amunt i avall del nostre globus, i bé serà una manera de conèixer persones interessants, que demostrin que la humanitat no està tan malament com ens volen fer creure.

M’agradaria passar uns dies per aquesta regió de Sao Felix d’Araguaia, però com sempre, el mateix viatge m’anirà guiant, així que ja es veurà on aniré a parar. Una altre possibilitat, seria després de Sao Felix anar creuant el Mato Grosso fins a Porto Velho i allà agafar un vaixell fins a Manaus, uns deu dies pel riu Madeira. Així tancaria el cicle començat fa dos anys, on vaig fer Amazones i Rio Negro.

Una novetat: Taradell Bloc

Com sempre aniré escrivint les “cròniques” del meu viatge però aquesta vegada les podreu seguir també per Taradell Bloc. Espero que us agradin i si teniu algun comentari, alguna cosa que us interessaria saber sobre el lloc que trepitjo o per exemple si voleu fer alguna pregunta en Pere Casaldàliga, doncs no dubteu a deixar un comentari aquí sota o be a escriure’m directament. Jo estaré encantat de rebre els vostres comentaris i d’aquesta manera podrem viatjar plegats.

Una abraçada i bon viatge

Ja sabeu ens hem de prendre la vida més xinu-xano.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

1 Comment
més nou
més antic més votat
Inline Feedbacks
View all comments
Anònim
Anònim
13 setembre 2007 19:02

Hola Gerard !
Passa-t´ho molt bé en aquest viatge. Espero, com sempre, les teves cròniques plenes d´humanitat i “mundologia”. I tant de bo que tothom s´agafés la vida més xino-xano… De ben segur, el món seria molt millor !!!!!!

Una abraçada.

Xevi Navarro