Inici Actualitat Comença la Festa Major!

Comença la Festa Major!

2
COMPARTIR

Tot i que la Festa Major comença oficialment demà amb el pregó, ahir ja van començar les sessions de DJ’s al Pujoló i per avui hi ha diverses activitats organitzades al Centre Cultural Costa i Font i més concerts al Pujoló.

Si ahir us parlàvem de la revista d’en Tocasons, avui ho volem fer de la Revista de la Festa Major, la portada del qual, dissenyada per el Taradellenc Lluis Prat Espelt, us mostrem a continuació:

La revista l’heu d’haver trobat a la bústia, però si no es així segur que a l’ajuntament us en podran donar un exemplar. A la revista d’aquest any hi trobareu varis apartats, per començar hi ha transcrit el Pregó de l’any passat, dit per l’escriptor Antoni Pladevall i Arumí.

També hi ha un interessant reportatge sobre uns documents que parlen de Taradell i que es guarden al ”Archivo Histórico de Zaragoza”. L’historiador Antoni Pladevall i Font, tiet de l’escriptor, és va desplaçar fins a la capital de l’Aragó per estudiar aquests documents que hi va cedir l’actual i famosa duquessa de Alba, que entre molts títols nobiliaris és també la baronessa de Taradell i per tant descendent dels primers Senyors de Taradell.

Entre la documentació arxivada hi ha un document de l’any 993, o be un del 1094 que fa referència, per primera vegada, al terme de Taradell. També s’hi ha trobat un document del 1169 molt interessant perquè es tracta de l’acte de dotació que els Senyors de Taradell varen fer a la seva filla i pubilla Tiburgeta quan es va casar amb Pere de Vilademany. Un interessant reportatge de Mossen Pladevall que val la pena de llegir.

El reportatge central d’aquest any porta per títol “Taradellencs viatgers” i consta d’una entrevista de 8 preguntes a diversos taradellencs que han viatjat pel món. Entre ells podem trobar a Gerard Roma, en Sergi Mendoza, l’Angel Roset, l’Albert Molist o be la Pilar Bosch.

En la revista també hi ha un espai per parlar de l’Agrupació Sardanista i l’Esbart Dansaire Sant que aquest any celebren el 50e Aniversari, i per el Club Pati Taradell que celebra l’ascens a la Primera Divisió, la categoria de plata del hoquei estatal.

Tanca la revista una entrevista al Tomàs Molina i l’anuari que ens recorda els fets destacables que han passat a la nostra vila els darrers dotze mesos.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

2 Comments
més nou
més antic més votat
Inline Feedbacks
View all comments
Anònim
Anònim
23 agost 2007 16:32

Aquest cartell es una mica ejpañol, no? vaia manera de situar Taradell en el mapa.

RILIX
22 agost 2007 17:27

I la gent que no vivim a taradell, però si tenim bons amics i volem accedir a les entrevistes?!?

Com ho fem!?!?

😉