Inici Actualitat NO A LA MAT

NO A LA MAT

1
COMPARTIR

Divendres a les 8 del vespre la Plataforma No a la MAT i l’Associació AMMAT fan una xerrada a Can Costa per explicar i sensibilitzar a la població de Taradell sobre la línia de molt alta tensió que es vol passar per el terme de Taradell. Però qui son aquestes associacions:

Plataforma NO a la MAT

La plataforma va néixer el desembre del 2004 a Cistella (Alt Empordà) en el decurs d’una assemblea convocada per Salvem l’Empordà amb la finalitat de donar una resposta intercomarcal a la imposició de la línia de Molta Alta Tensió de 2 x 400 Kv coneguda com a MAT. L’àmbit d’influència de les associacions civils preocupades pel territori, molt més reduït que l’àrea geogràfica amenaçada per aquesta infraestructura exigia la creació d’una entitat que coordinés i impulsés l’oposició a la línia.

La Plataforma No a la MAT vol arrelar-se a la societat civil i diferenciar-se d’altres formes d’acció social com poden ser els partits polítics. La Plataforma funciona de manera assembleària i en formen part un seguit d’entitats i persones que s’han implicat en el seu funcionament i finançament o be li han donat suport i que, en tots els casos, han estat acceptades per l’assemblea. Per trobar més informació de la Plataforma podeu visitar la Web de NO A LA MAT.


Associació AMMAT

L’associació de Municipis M.A.T (AMMAT) és una entitat formada per diversos municipis que rebutgen les línies de Molt Alta Tensió i que han decidit unir esforços per tal de fer-hi front.

L’associació es va crear el Juliol del 2006 per 11 ajuntaments de la província de Girona: Vilafant (CiU), Palol de Revardit (CiU), Vilademuls (CiU), Sant Hilari Sacalm (CiU), ADN/Aiguaviva (CiU), Agullana (ERC), Borrassà (CiU), Bàscara (CiU), Riudellots de la Selva (CiU), Sant Gregori (CiU), Ordis (PSC).

Tot i que a hores d’ara ja hi ha més municipis que s’hi ha adherit com: Albanyà (CiU), Anglès (ERC), Avinyonet de Puigventós (CiU), Banyoles (ERC), Cabanes (ERC), Canet d’Adri (CiU), Campelles (CiU), Cistella (ERC), Crespià (CiU), Darnius (CiU), Garrigàs (CiU), La Jonquera (CiU), Llagostera (ICV), Maçanet de Cabrenys (CiU), Navata (CiU), Sant Martí de Llèmena (CiU), Santa Coloma de Farners (CiU), Santa Llogaia d’Àlguema (PSC), Sils (CiU), Bescanó (CiU), Sant Aniol de Finestres (CiU), Fontcoberta (CiU), Terrades (CiU), Tossa de Mar (PSC), La Vajol (CiU), Vilabertran (CiU), Vilobí d’Onyar (CiU).

L’associació manté una relació amb el sindicat d’alcaldes Sydeco THT66 que hi ha a la banda francesa. Us deixem un link cap a un PDF on hi ha els Estatuts de l’AMMAT i hi podreu llegir els principals objectius d’aquesta associació.

Finalment us convidem a tots a assistir a la reunió de divendres a Can Costa i us deixem amb 4 presentacions amb powerpointon hi ha informació sobre la MAT:

1.- Línia de 400.000 v. – Setmenat-Bescanó-Figueres-Baixàs
2.- Zones per on passarà la MAT a la Selva i les Guilleries
3.- No a la M.A.T. – No a la Tèrmica . Mullla’t!
4.- Mentiders

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

1 Comment
més nou
més antic més votat
Inline Feedbacks
View all comments
Anònim
Anònim
20 juliol 2007 9:10

I l’Ajuntament de Taradell com és que no està ficat a la AMMAT?