Inici Actualitat Primer Ple Ordinari de la legislatura

Primer Ple Ordinari de la legislatura

2
COMPARTIR

Ahir a 2/4 de 10 es va celebrar a l’Ajuntament el primer Ple ordinari d’aquesta nova legislatura. Al Ple hi van assistir unes 20 persones de públic i hi van ser presents tots els regidors excepte el primer tinent d’alcalde.

Com a primer punt de l’ordre del dia es va fer una lliurament de medalles als antics regidors en senyal de reconeixement per la tasca feta al consistori.

Nous Nomenaments

Seguidament, CIU va fer la proposta dels nomenaments de representants de la corporació a òrgans col·legiats. La Carme Coll, en nom d’Esquerra, va dir que votarien en contra per dues objeccions: primera perquè pensen que es poc ètic que l’actual regidor de sanitat realitzi aquesta tasca donat que pot ser incompatible amb la seva actual feina i també, per la mateixa raó, amb la figura de la nova regidora d’educació donat que es professora de l’escola Sant Genis i Santa Agnès i a partir d’ara haurà d’assistir als Consells Escolars de les Pinediques i el Gurri. En Lluís Verdaguer va respondre que ells ho veien totalment al revés i que el fet que els dos siguin professionals del sector és un fet positiu per la tasca que han de desenvolupar.

Finançament de la Piscina

Els dos següents punts van servir per parlar de les obres de la nova piscina. Es veu que fa uns mesos és va demanar a la Diputació un préstec de 1.146.599,12 € i no s’ha pogut concedir en la seva totalitat perquè aquesta ajuda té un topall màxim de 750.000€. El ple d’ahir va demanar aquest nou préstec que substitueix a l’anterior i també va demanar una autorització per negociar al mercat financer un segon préstec per la diferencia. Esquerra ho va votar en contra perquè, segons va dir en Toni Casassas, creuen que tot això es deu a un accés de improvisació en la construcció de la piscina.


Retribucions i indemnitzacions

Seguidament es va parlar de les retribucions i les indemnitzacions que rebran els regidors per exercir la seva feina. El fet més destacable va ser el sou de l’alcalde que a partir d’ara serà de 3090,18 euros bruts cada mes i que serà un sou de dedicació exclusiva. Per assistir a cada Ple els regidors rebran 154.15 euros, per anar a la Junta de Govern Local (aquells regidors que en formin part) rebran 26,35 euros i finalment rebran 6.75 euros per cada assistència a la Comissió Informativa General i a la Comissió Especial de Comptes. Esquerra es va abstenir en aquest punt al·legant que no entenien perquè el sou s’havia duplicat respecte al de l’anterior alcalde i puntualitzant que ells ho haguessin fet diferent i aquesta partida l’haurien repartit entre més regidors i ningú hagués tingut la dedicació exclusiva. En Lluís va dir que a diferencia de l’anterior alcalde la seva dedicació serà exclusiva i va justificar que el sou està en la part inferior dels barems que recomanen l’ACM i la FCM.

Mocions d’Esquerra

Esquerra va presentar dues mocions que van ser aprovades per una unanimitat. Una respecte a realitzar un estudi dels parcs infantils de la vila i l’altra demanant que es posin en marxa totes les fons que hi ha al nucli urbà.

Precs i Preguntes

Desprès del punt de comunicacions i per acabar el Ple es va fer el punt de precs i preguntes a on en Jordi Freixas, en nom d’Esquerra, va realitzar a l’equip de govern una sèrie de preguntes. Esquerra va demanar per les actuacions que es fan a la plaça de Can Tuneu ja que cada dia hi ha més soroll i hi ha molèsties dels veïns, aquesta queixa també va ser formulada per una persona del públic assistent. L’alcalde va dir que hi posarien remei. També es va preguntar sobre l’estat de trams mals acabats a la Ronda de Ponent, sobre l’existència d’abocadors incontrolats i sobre l’estat del tema de la MAT, entre altres.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

2 Comments
més nou
més antic més votat
Inline Feedbacks
View all comments
Anònim
Anònim
11 juliol 2007 9:03

Per completar la informació:

Sobre la MAT l’alcalde va dir que no podien fer-hi res. O sigui, que va assumir que passaria. Almenys no va dir que estiguessin fent res significatiu per impedir-ho. Sí que s’estan reunint amb els afectats, amb els que es vol fer una associació… però poca cosa més. A aquestes alçades va deixar entendre que no serviria de res.

El què a mi em sorprèn és que fins ara no s’hagin mogut. Molt fer acampades fa 4 dies, però abans s’ha intentat resoldre algo? Ho dic per en Munmany.