Inici Actualitat Arriba la revetlla de Sant Joan

Arriba la revetlla de Sant Joan

0
COMPARTIR

Avui el sol ha sortit a Taradell a les 6:15 i es pondrà a les 21:29 (segons dades de Meteo-Taradell), gaudirem de 15 hores i 14 minuts de sol degut a que avui és el dia més llarg de l’any, el Solstici d’Estiu. Als Països catalans celebrem el Solstici de manera important, si be ho celebrem un parell de dies més tard, concretament la revetlla del 24 de Juny, la nit màgica de Sant Joan.

La tradició dels Focs de Sant Joan s’estén de Salses a Guardamar essent el 24 de juny la Festa Nacional dels Països Catalans. La flama s’encén al Canigó i es va escampant per tots els territoris catalans convertint-se en una expressió popular de vincles que ens uneixen.

Les Sardanes organitzen l’encesa de la flama.

A Taradell la flama encendrà la foguera que hi haurà preparada als Jardins de Can Costa i Font a 2/4 de 10 del vespre. Posteriorment és llegirà el manifest i és realitzarà un sopar popular que consistirà amb un variat de festa de primer i espatlla de xai amb guarnició de segon. També hi haurà, com diu la tradició, la coca de Sant Joan i el cava.

L’agrupació sardanista de Taradell es la organitzadora d’aquest acte que acabarà amb uns balls tradicionals a càrrec del grup Trapadella. Si voleu anar-hi heu de comprar el tiquet al preu de 23 euros al bar de Can Costa i Font.

En aquesta interessant pàgina de Vilaweb Vic podreu consultar les diferents rutes i horaris del pas de la Flama del Canigò per el Ripollès, Osona, la Garrotxa i el Lluçanès.

Revetlla de Ràdio Taradell.

Els de Ràdio Taradell també organitzen una festa per celebrar la revetlla. La festa serà a la Carpa Jove de Can Costa que obrirà les portes a les 11 de la nit i no les tancarà fins a altes hores de la matinada. La revetlla de Ràdio Taradell oferirà la millor música per celebrar la nit més curta de l’any, i a més, a un preu molt econòmic: 5 euros.

Avui primer Ple del nou Ajuntament

Per acabar de completar l’agenda d’aquesta setmana val a dir que avui a 2/4 de 10 del vespre es farà el primer Ple d’aquesta nova legislatura i que demà divendres, a 2/4 de 10 del vespre, hi ha una nova jornada de les classes de ball country a Can Costa i Font amb el grup Country Step.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments