Inici Actualitat “Amb ERC tenim visions diferents de com fer política a Taradell”

“Amb ERC tenim visions diferents de com fer política a Taradell”

5
COMPARTIR

Entrevista a Lluís Verdaguer i Vivet, nou alcalde de Taradell

Dissabte passat es va realitzar el Ple d’investidura en el qual en Lluís Verdaguer i Vivet va ser investit com a nou alcalde de Taradell. Aquest jove, de només 36 anys, serà el tercer alcalde d’ençà de la democràcia. Abans ho havien estat en Josep Mumnany, que ha ocupat el càrrec aquests darrers 20 anys i Joan Reig que ho va fer les dues primeres legislatures desprès de la dictadura.

Lluís Verdaguer va encapçalar la candidatura de CIU com a independent i va aconseguir que la seva formació aconseguís 8 dels 13 regidors del consistori desprès de les eleccions del 27 de maig. Verdaguer és diplomat en Ciències Empresarials per la Universitat de Vic i professionalment és el director de la Fundació Vilademany. En Lluís ha estat jugador del Club de Hoquei Taradell, de fet encara hi fa algun partit amb els veterans, i va formar part de la comissió organitzadora de la festa d’en Tocasons i de la primera junta de l’Agrupació de Botiguers de Taradell.

Aquesta darrera legislatura ha estat regidor de cultura, esports i comerç. Ara enceta una nova etapa com a nou alcalde de Taradell.

De regidor a alcalde, com s’encara aquest nou repte?

Crec que la vida mateixa la conformen tot un conjunt de reptes. I és el anar-los assolint el que ens fa sentir-nos vius. I quin millor repte que representar el poble que estimes?

Què t’han semblat els resultats? Eren previsibles?

Han estat els millors resultats possibles pel nostre grup. Davant del repte d’un canvi de candidat i d’enfrontar-nos a 5 llistes més, hi podia haver una certa incertesa. Si et soc sincer, sempre he pensat que obtindríem la majoria absoluta.

Com valores la participació en aquestes eleccions?

És la única nota negativa de la jornada, però em consola pensar que a Taradell encara ha estat dels municipis on hi ha hagut una participació més alta. Realment soc dels que crec que la gent està desencantada amb la política en general.

En campanya deies que tenies un altre estil. En què ho notarà el poble de Taradell?

Jo crec que cada persona té el seu estil, i seria un error intentar imitar el d’una altra persona, segurament no me’n sortiria i m’estaria enganyant a mi mateix. Però en campanya potser ens referíem més a l’estil del grup en general, crec que hem configurat un grup de gent capaç de treballar en equip, i això sempre és positiu.


En Josep Mummany deixa el càrrec desprès de 20 anys, quina herència deixa?

Crec que ens deixa un poble endreçat, sanejat i amb moltes perspectives per seguir sent capdavanters en diversos àmbits.

En Toni Casassas es va queixar en el Ple d’investidura que CIU els enviava a la oposició.

Ens hem assegut a parlar un parell de vegades els dos grups i la conclusió que en vàrem treure és de que tenim visions diferents de com fer política a Taradell. De totes maneres també vam deixar clar que en un futur no ens tancàvem a tornar-nos a asseure i parlar-ne. Però si que de una cosa n’estic segur, no ha estat CIU qui els ha enviat a la oposició.

En aquestes eleccions ha sortit un mitjà de comunicació que ha fet el seguiment de la campanya i que ara vol continuar oferint informació als taradellencs. Que en penses de www.taradell.com?

La veritat és que vaig quedar gratament sorprès en veure que amb pocs dies de vida ja va captar l’atenció de molts taradellencs que volien seguir de prop els diferents actes electorals. I ara, crec que esteu fent una gran tasca de difusió del nostre poble i totes les activitats que s’hi porten a terme. Tinc alguns coneguts que els permet estar al corrent del poble des de llocs ben diversos del món. Internet és una gran eina de difusió i l’esteu utilitzant molt correctament.

Com vols que sigui Taradell d’aqui a 4 anys?

Seguir sent un bon referent de poble a la comarca en la majoria d’àmbits i seguir sentint que tots els taradellencs estan orgullosos de ser-ne.

…i per acabar, unes preguntes ràpides:

Un lloc de l’entorn rural: El bosc de Pratsevall, em porta molt bons records de la meva infantesa.
Un lloc de l’entorn urbà: La residència, perdoneu-me però la sento molt meva.
Una persona: El meu pare, a qui no oblido i admiro.
Un fet destacable: Tenir el banderí del CET al sostre del món abans que ningú de l’estat espanyol.
Un fet per oblidar: Algun que altre error que segurament he comès, i que no recordo perquè precisament he procurat oblidar.
Un desig: Estar a l’alçada del càrrec que se m’ha confiat.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

5 Comments
més nou
més antic més votat
Inline Feedbacks
View all comments
Anònim
Anònim
21 juny 2007 16:35

Ho veieu com no era cara a cara, l’entrevista? Evidentment, com diu l’autor d’aquesta web, aquesta és una feina totalment altruista, i s’han d’entendre les limitacions que això comporta. Però s’ha de reconèixer que l’entrevista no té gaire suc.

Anònim
Anònim
21 juny 2007 10:02

Hi ha gent que no entén les coses. Jo no dic que no estigui ben feta, només que a mi m’hauria agradat una mica més de profunditat. Les respostes de l’alcalde són les que són, ni m’agraden ni em desagraden. Ja ho sé que l’entrevistador no és periodista, però és tan capaç com qualsevol periodista. Ara, ell ha decidit fer aquesta entrevista així, i punt. En cap moment l’he volgut atacar, no és pas enemic meu. Simplement comento el què a mi m’ha semblat, que per això aquesta és la secció de comentaris, per comentar. Segur que més endavant les… Llegeix més »

Anònim
Anònim
21 juny 2007 9:30

Molt bé, conciliador, amb il·lusió de futur i ganes de fer coses, respectant les visions diferents (que no els models) però exigint ser respectat. Lluís estaràs a l’alçada, molts èxits i felicitats.
Francesc Pena.

Albert
Albert
21 juny 2007 8:15

Doncs aquesta entrevista està molt ben feta per algú que no és periodista ni ho vol ser. Poden agradar-te o no les respostes de l’alcalde, i potser tu ho faries millor. Però en tot cas trobo que és una mica covard i cruel atacar a algú que desinteressadament està oferint la millor informació del poble i voler quedar en l’anonimat.

Anònim
Anònim
20 juny 2007 16:40

Com s’ha fet aquesta entrevista? Ho dic per què m’ha semblat un pèl superficial, com si a l’entrevistador li faltés capacitat de reacció.
Estaveu cara a cara?