Inici Actualitat Constituït el nou Ajuntament

Constituït el nou Ajuntament

16
COMPARTIR
Unes 100 persones van omplir dissabte la sala de plens de l’ajuntament per celebrar-hi el ple d’investidura del nou alcalde de Taradell.

El ple va començar amb la composició de la Mesa d’Edat que havia de presidir l’acte. Joan Casassas i Ramon Sayos, regidor més gran i més jove respectivament, van ocupar el seu lloc a la taula, essent el primer el President de la Mesa. Seguidament el secretari de l’ajuntament va recordar la normativa aplicable i les disposicions legals per fer la composició del nou ajuntament i es va procedir a cridar a tots els regidors electes.Jurar o Prometre.

A la pregunta de “Jureu o prometeu per la vostra consciencia i honor complir fidelment les obligacions del càrrec de Regidor de l’Ajuntament de Taradell, amb lleialtat al Rei, i servar i fer servar la Constitució com a norma fonamental de l’Estat?” tots els regidor van optar per la promesa, si be els 5 regidors d’ERC ho van fer per imperatiu legal, al igual que en Ramon Sayos de CIU que va afegir que malgrat tot no renunciava al dret a l’autodeterminació de Catalunya.

Les votacions, amb vot secret en una urna, és van produir sense cap mena de sorpresa i el recompte final va ser de 8 vots per en Lluís Verdaguer i 5 per en Toni Casassas, proclamant d’aquesta manera a Lluís Verdaguer com a nou Alcalde de Taradell. El primer que va fer en Lluís va ser cedir la paraula a en Toni Casassas perquè podes expressar al Ple les seves reflexions.

Lluís Verdaguer just desprès de ser investit alcalde rep la felicitació d’Albert Ledesma.

ERC restarà a la oposició.

En Casassas va fer un discurs a on va dir que les eleccions han demostrat que a Taradell hi ha dos models vàlids, el de ERC i el de CIU i que ells seguiran treballant per el seu model. En Toni, que no va fer cap agraiment a Josep Mummany, va aprofitar el discurs per explicar que Esquerra s’ha ofert a formar part d’aquest govern, però que Convergència i Unió no ha volgut fer cap pacte i que per tant aquesta legislatura restaran a la oposició. Va acabar dient que malgrat que CIU tingui la legitimitat per governar, no la té per fer el que vulgui.

Toni Casassas en el moment de la seva intervenció al costat de Jordi Freixas i Rosa Morales.

Agraïments a Josep Mummany.

En Lluís Verdaguer va agafar la paraula tot seguit i no va voler polemitzar amb les paraules d’en Toni tot dient que ja hi hauria dies per parlar de política. Verdaguer va dedicar tot el seu discurs per agrair la figura i la tasca de Josep Mummany, alcalde de Taradell els últims 20 anys. En Lluís va glossar al seu predecessor a partir de 3 personatges que són admirats per l’anterior batlle: l’historiador Antoni Pladevall, l’alpinista Conrad Blanc i el desaparegut mossèn Climent Rodergues.

El nou alcalde va acabar demanant a Mummany que li cedís la vara de l’alcaldia i una vegada rebuda, li va regalar una altra vara simbolica: un bastó de muntanya per a poder anar a caminar. L’acte és va acabar amb un bon aperitiu servit per l’Hotel Rosa i amb les obligades fotografies de rigor.

El nou alcalde rep la vara de la mà de Josep Mummany.

Absències.

A la sala de plens es va trobar a faltar la presencia de 3 dels 4 caps de llista que és van presentar a aquestes eleccions i no van treure cap regidor. Ni el líder de la UJT, el de la PxC i el del PP van fer acte de presència al Ple d’investidura del nou alcalde. Miquel Vila del PSC va ser l’unic que va ser-hi present, malgrat que va arribar a la part final de l’acte i és va excusar alegant motius professionals, doncs estava de guardia al jutjat.

Matí de Lapsus.

A nivell anecdotic, val a dir que va ser un mati accidentat en la parla i és van produir errades prou divertides. Per començar, el secretari de Taradell va dir que la PxC havia aconseguit 114 regidors enlloc de 114 vots. També va anunciar al nou alcalde com a Lluis Vivet i Verdaguer enlloc de Lluis Verdaguer i Vivet, i fins i tot va anomenar a Joan Casassas, que va presidir l’acte per ser el regidor de més edat, com a Toni Casassas que és el nom del cap de la oposició. L’altre lapsus divertit el va fer el mateix Lluis Verdaguer que al rebre la vara de les mans de Josep Mummany va dir que desprès dels 20 anys de govern d’en Mummany ell governaria els propers 20 anys, de seguida va corregir l’error enmig de les rialles del públic assistent.

L’equip de CIU celebrant l’investidura amb cava.

Fe d’errates

En aquest article diem que en Miquel Vila i Solà, candidat del PSC, va arribar al final de l’acte i segons ens ha manifestat el mateix Miquel aquesta informació no és correcte perquè ell va arribar a la sala de plens amb una demora de només 5 minuts i va restar a la sala fins al final de l’investidura. Lamentem l’errada en la informació i ens disculpem públicament. La gent de Taradell.com, i d’altra gent a la que vam consultar posteriorment, no el vam poder veure a la sala precisament perquè va arribar una vegada començat, va restar al final de la sala i va marxar puntual al acabar l’acte, sense ser present a l’aperitiu. Podeu llegir l’explicació del mateix Miquel en la llista de comentaris d’aquesta noticia.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

16 Comments
més nou
més antic més votat
Inline Feedbacks
View all comments
Anònim
Anònim
20 juny 2007 16:54

Molt bé anonim, no ho podies expressar més bé. Si jo volgues parlar personalment amb l’estimat Francesc, segur que sabria com fer-ho.
Seguim disfrutant de l’anonimat, d’aquest bloc, de Taradell.

Anònim
Anònim
20 juny 2007 16:35

Per què vols saber amb qui parles? Què en treuràs? Serà més autèntic el diàleg? No m’ho sembla, està clar que uns sou de CiU i uns altres són d’ERC, no?

Jo, com que no vaig votar, m’ho passo bé amb aquestes picabaralles, no em cal saber qui sou per què ja m’ho suposo. I aquests llocs no em semblen indicats per discussions personals. Si voleu parlar cara a cara hi han opcions millors.

Anònim
Anònim
20 juny 2007 14:15

Em cansa no saber amb qui parlo…

Francesc

Anònim
Anònim
20 juny 2007 10:59

Estimat Francesc,
Ja esta bé d’aquesta conversa, potser volies dir una cosa i ho vas expressar malament. Deixem-ho estar i tant amics,coneguts o saludats com sempre…
Fins aviat

Anònim
Anònim
20 juny 2007 9:03

Francesc, Crec que ningú et fa dir coses que no hagis dit. En Toni va dir que hi havia dos models, oi? D’acord. A partir d’aquí, tu sostens que afirmar l’existència de dos models és afirmar l’antagonisme (blanc i negre, bons i dolents). Però que hi hagin dos models diferents, no vol dir que siguin contraris. Qui diu que aquests dos models -que sembla que hi són- són incompatibles ets tu. I que hi ha dos models consolidats està clar, tot i que per tu no hi són. Molt bé, és la teva opinió, segons la qual ERC i CiU… Llegeix més »

Anònim
Anònim
19 juny 2007 19:09

Estimat/da anònim/a llegeix bé el que vaig escriure, tota la resta és cosa teva i nomès teva. Veig que insisteixes en posar a la meva boca coses que jo no he dit. Es una llastima però aixì no es pot tenir cap dialeg.

Miquel Vila Solà
19 juny 2007 18:48

Sóc Miquel Vila Solà, candidat de PSC-Progrés Municipal a l´Ajuntament de Taradell.Només vull fer una objecció al comentari aparegut al subtítol denominat Absències respecte de l´article sobre la Constitució del Nou Ajuntament de Taradell.No és cert que jo hagués arribat al final de l´acte, sinó tan sols amb una demora de cinc minuts provocada per la dificultat en trobar aparcament pel vehicle.Quan vaig arribar al Ple, el Secretari de l´Ajuntament estava llegint el règim d´incompatibilitats dels nous regidors i per tant, estaven al principi de l´acte. Vaig assistir a tot l´acte de Constitució de l´Ajuntament de Taradell a peu dret… Llegeix més »

Anònim
Anònim
19 juny 2007 15:55

Estimat Francesc, he tornat a llegir el teu comentari, i, repeteixo que ets tu qui fa diferencies… no parles de bons i dolents…? que jo sapiga, en Toni no en va parlar en cap moment. Em sembla que tots volem un “bon fer” entre tothom, pero clar, si ERC va a l’oposició no será per estar calladets…I si t’has llegit els programes que tenien cada un dels grups, CiU i ERC, em sembla que no hi havien gaires coincidencies. Si fos el contrari, potser en aquest moments tindriem un ajuntament on les regidories serien 13 i no 8. I si… Llegeix més »