Inici Actualitat El taradellenc Bernat Verdés guanya el premi Solstici de Poesia 2007 de...

El taradellenc Bernat Verdés guanya el premi Solstici de Poesia 2007 de menors de 12 anys

0
COMPARTIR
Guillem Rius de Manlleu, Iris Pérez de Tarragona, Irene Santacreu de Vic, Josep Fàbrega de Calders i Òscar Vendrell de Barcelona són els altres guanyadors.Avui a les 12 en punt del matí s’ha fet l’acte de lliurament dels V Premis Literaris Solstici a la Biblioteca Antoni Pladevall de Taradell. Els sis guanyadors de l’edició del 2007 han estat escollits, entre un total de 94 treballs presentats, per un jurat format per en Miquel Vilardell i Molsosa, en Lluís Rovira i Masnou, la Núria Molist i Brachs, la Rosa Codina i Costa i l’escriptor Antoni Pladevall i Arumí.

El jurat, que va fallar el premi el passat dilluns 11 de juny, havia de decidir dos guanyadors per cada una de les tres categories: fins a 12 anys, de 12 a 18 anys i majors de 18 anys. A cada categoria hi ha hagut un premi de poesia i un de prosa.

En la categoria dels més menuts, fins a 12 anys, és on hi ha hagut l’únic premiat veí de Taradell. És tracta de Bernat Verdés i Mas que va presentar Recull de poemes amb el pseudònim de Eliont. De 18 treballs presentats, el jurat ha decidit premiar a en Bernat valorant especialment el poema anomenat Quin Sentit té? Un poema reflexiu sobre el desig de pau i harmonia al món.

En la modalitat de prosa el guanyador ha estat en Guillem Rius i Taberner de Manlleu. En Guillem, que és va presentar amb el pseudònim de Paret de pedra, ha guanyat amb un conte titulat El Gran Viatge. Una descripció original de molta elaboració lingüística, que explica el viatge d’un salmó des de que neix a la capçalera del riu fins que hi torna per morir-s’hi.

A la categoria de 12 a 18 anys les guanyadores han estat dues noies: La Iris Pérez Garcia de Tarragona, en poesia, i la Irene Santacreu Canudes de Vic que ha guanyat en prosa. La Iris, amb el pseudònim Alegria, va presentar un recull de poemes, Ànima nua, que reflexionen sobre el sentir-se humans, els records, els sentiments, etc… La Irene ha guanyat amb Amèlia, una evocació nostàlgica entorn de la devoció que sent una estudiant de piano cap al seu professor.

A la categoria del grans, el guanyador en Poesia ha estat en Josep Fàbrega de Calders amb Equip de Verds, un recull de 11 poemes dedicats a la naturalesa. El jurat ha volgut premiar aquest treball, entre els 21 presentats, per la seva riquesa del llenguatge, el ritme i el domini de la mètrica.

L’últim premi del matí ha anar a parar a les mans del barceloní Òscar Vendrell i Corrons que va presentar De fang o de sorra amb el pseudònim de Perceval. El jurat l’ha premiat, entre 31 treballs presentats, per la originalitat d’escriptura, les dosis d’humor i els elements surrealisme utilitzats per fer un retrat metafòric sobre la descomposició de l’ésser humà.

L’acte s’ha acabat amb un animat concert de Gospel a càrrec del grup de Pares i Mares de la Escola de música de Taradell.

Els guanyadors del V premi Solstici 2007.

Mostra de la sala amb el nombrós públic assistent.

Actuació del grup de Gospel “Pares i Mares de l’escola de Música de Taradell”.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments