Inici Opinió Responsabili- tat compartida

Responsabili- tat compartida

0
COMPARTIR

Magí Reig

Ara que ja falten molts pocs dies perquè se celebrin les eleccions municipals, m’agradaria poder felicitar a totes i a cadascuna de les persones que formen part de les diferents llistes que es presentaran en aquesta contesa electoral.

És d’agrair que avui dia encara quedin persones de diferents sensibilitats ideològiques, que estiguin disposades a entregar part del seu temps de lleure per servir a la comunitat. Això si es fa des d’una posició de servei és realment envejable i és per això que personalment els dono les gràcies per la seva predisposició.

D’altra banda, també voldria enumerar un seguit de requisits que penso que haurien de tenir els aspirants que volen ocupar un càrrec polític a l’Ajuntament. Potser s’ha repetit moltes vegades, però recordar-ho de tant en tant, és un exercici necessari i saludable.

En primer lloc, tothom que es presenta per representar al seu poble, el que ha de tenir present és que ell no serà l’alcalde o el regidor sinó que, durant un període de quatre anys exercirà d’alcalde o de regidor. El matís és molt important, perquè significa que el poble l’ha escollit perquè el representi durant un període determinat i perquè faci durant tot aquest temps el que pertoca a un edil. De cap manera ningú es pot creure més el càrrec que la responsabilitat.

I en segon lloc, els qui surtin escollits per ocupar un càrrec al consistori hauran de prioritzar sempre, el bé de la comunitat. De vegades, això que sembla tan obvi pot arribar a ser molt costós per culpa de tot tipus de pressions dels diferents poder fàctics que sempre es fan sentir.

La tasca és feixuga i complicada, és per això que tots nosaltres, vilatans i vilatanes, quan anem a votar ens ho haurem de pensar molt bé, perquè som nosaltres i ningú més els qui gaudirem de les bones accions de govern o bé en patirem les conseqüències durant la propera legislatura.

Us animo doncs, a què tots i totes, us llegiu els diferents programes electorals, feu un examen profund de les persones que es presenten i analitzeu quines poden exercir la tasca encomanada d’una manera més honesta i brillant. En definitiva, d’aquí quatre anys, tots ens hauríem de sentir orgullosos dels nostres politics, això seria l’ ideal. Sort a tots i a totes, i sobretot: Aneu a votar.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments