Inici Actualitat L’acapte de sang del 15 de juliol també oferirà l’opció registrar-se com...

L’acapte de sang del 15 de juliol també oferirà l’opció registrar-se com a donant de medul·la òssia

0
COMPARTIR

Taradell acollirà aquest proper dilluns 15 de juliol una nova acapta de sang i plasma. Aquesta vegada, però, també hi haurà la possibilitat de registrar-se com a donant de medul·la òssia.

I és que es calcula que cada any unes 5.000 persones són diagnosticades de leucèmia a l’estat espanyol. Moltes necessiten una trasplantament de medul·la òssia per superar la malatia. Per fer-se donant, només cal tenir entre 18 i 40 anys i registrar-se.

Només una de cada 3.000 persones que s’inscriuen acaben sent compatibles amb un pacient i, per tant, sent donants. La donació de medul·la òssia es fa a través de cèl·lules mare del donant que s’obtenen a través del corrent sanguini (suposa posar-se una injecció diària durant quatre dies) o extraient sang medul·lar de l’os del maluc amb unes puncions (cal anestèsia i estar a l’hosptial fins a mitja tarda, però aquest mètode només es fa servir en un 10% dels casos).

Per donar sang i plasma es podrà fer al Centre cultural Costa i Font de 10 del matí a 2 del migdia i de 5 de la tarda a 9 del vespre. Cal demanar cita als següents formularis:

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments