Inici Actualitat Les Jornades de Patrimoni 2024 de Taradell estaran dedicades a l’hort

Les Jornades de Patrimoni 2024 de Taradell estaran dedicades a l’hort

0
COMPARTIR

Com és habitual a mitjans de juliol, Taradell celebra les Jornades de Patrimoni. Aquest 2024 tindrà com a nucli i punt comú el tema de l’horta. Hi haurà activitats des del 10 de juliol, però sobretot centrades en el divendres 12 i el dissabte 13 de juliol.

Las primera hactivitat tindrà lloc el dimecres 10 de juliol a les 7 de la tarda amb un taller sobre hort urbà a càrrec d’Ester Casanovas, que es farà a la Biblioteca Antoni Pladevall i Font. Ja el dijous es proposa una sortida per recollir barballó als camps dels voltants. Començarà a les 6 de la tarda i comptarà amb berenar a la fresca.

Divendres a les 6 de la tarda s’inaugurarà el mural guanyador del 3r Concurs d’Art Mural. Serà a Can Granada, seu del Taradell Jove, on es podrà veure la creació de Mireia Montaña en una paret dels jardins. A 2/4 de 7 es proposa caminada pels voltants de Taradell, amb un recorregut aproximat de 3,8 km, on hi haurà tres parades als horts del carrer de la Flama del Canigó, del carrer de les Gaies i del Mas Casablanca. A l’última parada hi haurà fruita de quilòmetre zero per refrescar. Per participar-hi, cal inscripció prèvia al correu electrònic reserves@taradell.cat.

A les 9 del vespre a la Placeta Muriel Casals, als peus de la Torre de Don Carles, si farà una activitat lúdica, proposada per la Comissió de la Festa d’en Toca-Sons. Es buscarà qui és el taradellenc en pujar més ràpid un sac de patates amb una politja fins a dalt de tot de la Torre. També hi haurà versió infantil amb un sac de serradures. Hi haurà premi pel sometent més ràpid en les tres categories (masculí, femení i infantil). Les inscripcions seran una hora abans al mateix lloc o al correu electrònic festatocasons@gmail.com.

Divendres tindrà com a acte estrella el sopar de tapes a La Plaça. A partir de les 10 de la nit es podran tastar diverses tapes elaborades pels restauradors del poble amb productes de proximitat. Hi participen el Restaurant Goitallops, l’Hostal Rosa, la Pizzeria Ciao Ciao, el Restaurant Gurri Xic, la Pastisseria Mont-rodon, el Forn Sant Sebastià, la Pastisseria Sant Genís i el Xocolater de Taradell. Per als més petits, hi ha l’opció d’adquirir un menú infantil especial (croquetes, pizza de pernil dolç i formatge, daus de patates fregides i postres delicioses adaptades als seus gustos). El tiquet tindrà un cost de 8 € per als adults i de 4 € per als infants. Els tiquets estan a la venda fins al 9 de juliol al Bar de Can Costa i a l’Ajuntament de Taradell. Després del sopar de tapes hi haurà l’actuació de Miquel del Roig.

El dissabte hi haurà activitats durant tot el dia. Ja a les 8 del matí es podrà participar en la sega de blat als camps de la Codina. A les 10 l’activitat es traslladarà a La Plaça. HI haurà batuda de blat a pota, exposició de fotografies, eines i vídeos de l’hort, mostra d’oficis tradicionals i participants a la quarta edició del Taradell Dibuixa. Durant tot el matí també es podrà pujar a la Torre de Don Carles i al Campanar. A 2/4 de 12 es farà una xerrada amb Manuel Vicente titulada ‘Les aromàtiques a l’hort’.

A la tarda, a les 5 hi haurà una altra xerrada, però a la sala de plens de l’Ajuntament. Laia Aguilar parlarà del món de l’hort. A les 6 a la Plaça hi haurà un espectacle infantil. I a les 7 es farà la dansa tradicional de pastors amb el Ball dell xai be. Tot seguit, hi haurà sardanes amb la Cobla Lluïsos, per donar pas a les 9 del vespre a la cercavila de gegants i balls de bastons que es traslladarà al Centre cultural Costa i Font.

Allà s’hi farà el Sopar de Patrimoni als Jardins de Can Costa, juntament amb un concert de Vizuri. En aquest sopar es podran degustar els tres productes locals creats per l’ocasió: El Pa de les Eres, la Botifarra Gitana, El Mos(T), i el nou producte local de les Jornades d’enguany la Trumfa Boscana. Els tiquets tindran un preu de 8 €. Els tiquets estan a la venda fins a l’11 de julio .al Bar de Can Costa i a l’Ajuntament de Taradell.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments