Inici Actualitat Novetats literàries del mes de març de 2024 a la Biblioteca de...

Novetats literàries del mes de març de 2024 a la Biblioteca de Taradell

0
COMPARTIR

Avui us presentem novetats literàries que han arribat a la Biblioteca Antoni Pladevall i Font durant aquest mes de març de 2024. Recordem que a la web, a l’apartat on posa Biblioteca trobeu la pàgina dedicada a les novetats bibliogràfiques de cada mes. Esperem que sigui del vostre interès.

Novel·la

A les dues seran les tres | Sergi Pàmies

Barcelona: Quaderns Crema, 2023

SinopsiAls contes d’A les dues seran les tres, la memòria es converteix en revisió de l’experiència, la crònica en compromís amb el passat i la fantasia en un joc que, en funció de l’estat d’ànim, il·lumina, pertorba o reconforta. Esdeveniments històrics o anècdotes deliberadament privades es confabulen en favor de la narració, sempre eloqüent i persuasiva, en què Sergi Pàmies, fidel a una veu i a un estil inconfusibles, aprofundeix en el domini de la tendresa i la digressió, així com en l’equilibri entre la ironia i la perspicàcia.

Pau de Gósol. Picasso al Pirineu: aturar-se per transformar l’art | Iñaki Rubio

Barcelona: Comanegra, 2023

Sinopsi‘Les demoiselles d’Avignon’ de Pablo Picasso van néixer a París, però van ser concebudes a Gósol. Si algú dubta d’això, només cal que es capbussi en aquestes pàgines. Vet aquí la crònica d’una revelació artística i d’una transformació personal. El 1906, en un poblet de l’Alt Berguedà, al peu del Cadí, Pablo Picasso va transformar-se en Pau: Pau de Gósol. Es va fascinar per l’enigmàtica Hermínia, per les «pageses d’Andorra» i per uns homes que semblaven fets de pedra i terròs. El viatge a Gósol era, a principi de segle XX, un viatge radical en el temps.

Criatures nocturnes | Leila Mottley

Barcelona: Edicions del Periscopi, 2023

SinopsiQuan el propietari del pis on viu la Kiara Johnson, una adolescent d’Oakland, li notifica l’augment del lloguer, el món se li capgira de manera precipitada. Mentre suplica al seu germà, Marcus, que trobi una feina per ajudar-la i s’encarrega d’en Trevor, un veí de nou anys abandonat per la seva mare, la Ki busca com sortir-se’n. Però quan les decisions que pren la duguin a ser el testimoni clau en una trama de corrupció policíaca, es veurà immersa en una tempesta mediàtica que assolarà la seva intimitat i la de la seva família.

La teoria de l’amor | Ali Hazelwood

Barcelona: Fanbooks, 2023

Sinopsi: L’Elsie Hannaway, física teòrica, té dues vides paral·leles. De dia treballa a la universitat com a professora adjunta de termodinàmica, i de nit compensa el seu sou fent de nòvia de mentida…

 

A casa teníem un himne | Maria Climent

Barcelona: L’Altra Editorial, 2023

SinopsiLa Remei té més de quaranta anys, està casada i té un fill i està absorbida per la vida domèstica i professional. La seva germana Marga, una mica més jove, és tot el contrari: soltera i sense cap projecte vital ni professional que la lligui, té la sensació que li ha passat la joventut sense adonar-se’n i encara busca el seu lloc al món. I la mare de totes dues, l’Erne, ja fa més de quinze anys que va instal·lar-se a Itàlia i ha construït una vida nova allà, deixant enrere la vida al poble i les seves dues filles, que no l’hi perdonen. Però quan la Remei arrossega la Marga fins al cor de la Toscana perquè necessita un refugi, aquestes tres dones distanciades i diferents, hauran d’aprendre a entendre’s i a comunicar-se, i lluitaran per retrobar-se després que es desveli un secret familiar que va marcar definitivament la vida de totes tres.

Abril | Francesc Puigpelat

Lleida: Pagès Editors, 2023

Sinopsi: L’amor queda definit en un singular triangle format pel Sebastià Revert, la seva muller, l’Abril Perera, i el difunt marit d’ella, un artista plàstic conegut pel malnom de Flo. En aparença, l’amor d’un mort no pot interferir gaire en el que es desenvolupa entre dos éssers vius, però tot canvia si es tracta d’un artista que esdevé famosíssim i ven les seves obres per desenes de milions d’euros. Aquest és el cas del Flo: l’artista maleït i mort de gana que triomfa i riu des d’enllà de la tomba.

 

El calaix del mig | Marta Rebollar i Candela

Alboraia: Neopàtria, 2023

SinopsiLa Victòria Comes viu en un poble del Pallars embolcallada de records. Es pregunta com hauria estat la seva vida si no hagués tornat al poble després de viure uns anys a Barcelona. Es farà gran acompanyada d’una calaixera antiga, de la presència del marit mort, d’un fill sense nom i d’amistats amb qui compartirà grans moments. Una història que explica la lluita entre els llaços de sang i els de l’amistat.

Quan arribi el moment de la veritat, qui tindrà més poder?

Estiu | Edith Wharton

Barcelona: Univers, 2023

Sinopsi: La Charity va ser “portada de la muntanya” quan era petita. No conserva cap record de la seva vida anterior, a banda dels rumors vagues de la gent de North Dormer, un poble allunyat i perdut de tot i de tothom. L’arribada de Lucius Harney, un jove arquitecte de la ciutat, un tediós dia d’estiu, descobrirà a Charity la il·lusió de l’amor i del desig, així com una realitat diferent a la que sempre havia viscut. Tot i això, la promesa del somni es veurà molt aviat frustrada pel pes inevitable de la realitat i les seves vicissituds.

 

Memòries d’Adrià seguit de Quadern de notes de les ‘Memòres d’Adrià’ | Marguerite Yourcenar

Barcelona: Proa, 2023

SinopsiMarguerite Yourcenar recrea amb profunditat i precisió la vida de l’home més gran del seu segle, Adrià, polític i humanista, el que veu l’esdevenidor, el que viu cada moment com si fos únic i irrepetible, i alhora previst i lligat al seu destí, el que persegueix l’ombra de l’estimat enmig de les creixents tenebres i que se’ns mostra com un dels darrers esperits lliures de l’edat antiga. Aquesta edició inclou el Quadern de notes de les Memòries d’Adrià, on Yourcenar reflexiona sobre l’obra, l’art d’escriure i l’anomenada novel·la històrica.

Les germanes Jacobs | Benjamin Black

Alzira: Edicions Bromera, 2023

Sinopsi: Dublín, anys 50. La jove estudiant d’història Rosa Jacobs apareix morta al seu cotxe. El reconegut patòleg Quirke i St. John Strafford uneixen esforços per a investigar la mort com un assassinat. Però és la germana gran de la víctima, Molly, una periodista reconeguda, qui descobreix una pista que podria resoldre el cas: un dels amics de Rosa és membre d’una poderosa família alemanya que va arribar a Irlanda en circumstàncies misterioses poc després de la Segona Guerra Mundial.

 

Tríptic | Eva Baltasar

Barcelona: Club Editor, 2023

SinopsiTres relats, tres heroïnes, una saga: l’univers d’Eva Baltasar. Amb aquesta edició especial es tanca el cicle que comença el 2018 amb Permagel i acaba amb Mamut, quatre anys més tard. Entremig, Boulder, que ha convertit Baltasar en la primera autora catalana a la short list de l’Intrenational Booker Prize.

 

El calamar gegant | Fabio Genovesi

Astrolabi: Edicions del Periscopi, 2023

Sinopsi: Del mar, en realitat, en sabem ben poca cosa. En la seva immensitat hi caben criatures estranyes, lluminoses i també mítiques, com el calamar gegant. L’afany per capturar-lo ha inspirat aventures inesperades que ja formen part de la història de la humanitat. Però, avui, l’home és incapaç de veure més enllà del que és palpable i ha oblidat l’emoció per les narracions i els descobriments impensables. En aquest text bell i lluminós, Fabio Genovesi ens convida a perseguir els nostres somnis, a visitar territoris inexplorats i a tornar a creure que la història més inversemblant és, sempre, la realitat.

Elles també negregen| Ada Castells (i 8 més)

Barcelona: Llibres del Delicte, 2023

SinopsiHan passat deu anys des que vam demostrar que les escriptores catalanes de gènere negre sabien matar, amb el recull Elles també maten. Ara volem celebrar l’aniversari reivindicant que les autores de fora del gènere també ho saben fer.

Igual que fa deu anys, els hem proposat a un grapat de les escriptores més en forma del panorama català, per qualitat i ambició literària, si volien negrejar amb Delicte. I la resposta ha tornat a ser entusiasta, compromesa i amb voluntat reivindicativa d’un gènere que demostra, amb cada relat, que no admet límits.

Les escriptores que negregen en aquest recull són: Ada Castells, Tina Vallès, Sandra Freijomil, Maria Climent, Letícia Asenjo, Irene Pujadas, Laia Fàbregas i Anna Gurguí, coordinades per Irene Solanich Sanglas i amb epíleg d’Anna Maria Villalonga.

 

El estado de la unión: un matrimonio en diez partes | Nick Hornby

Barcelona: Editorial Anagrama, 2023

SinopsiCada setmana, Tom i Louise tenen una cita en un pub londinenc abans de la sessió de teràpia de parella. La seva relació semblava anar bé fins que una relliscada va generar esquerdes i van aflorar les tensions. Ara intenten reconduir la situació, en un intent de salvar un matrimoni de quinze anys que els ha donat dos fills.

 

L’assassí de la muntanya | Anders de la Motte

Barcelona: Columna, 2024

SinopsiLa inspectora Leo Asker sembla que té a tocar la posició de directora del Departament de Delictes Violents de Malmö. Però mentre investiga el segrest de la filla d’un important empresari, sota una gran pressió mediàtica, la direcció opta per «promocionar-la» a cap de l’anomenada Unitat de Casos Perduts i Ànimes Errants, una unitat per a casos estranys situada al soterrani de la comissaria.

 

Els dies robats | Blanca Busquets

Barcelona: Proa, 2024

SinopsiEn un petit poble dels Pirineus, un grup de persones vingudes de llocs diferents hi fan un recés dedicat al ioga i al pilates. S’allotgen tots en una casa a prop del poble. Arran d’una ordre governamental, es veuen obligats a allargar indefinidament l’estada. El món s’ha aturat per una alerta global, i l’aïllament i la incertesa acaben transformant la relació entre homes i dones d’edat, de tarannà i de trajectòria vital diversa. S’estableixen inesperats lligams i complicitats, que se sumen a la convivència més o menys accidental amb alguns habitants del poble. Amb una força nova, emergeixen episodis i ferides del passat que es creien enterrats per sempre.

Tres enigmas para la organización | Eduardo Mendoza

Barcelona: Seix Barral, 2024

SinopsiBarcelona, primavera de 2022. Els membres d’una organització governamental secreta que té com a funció trobar una solució global a successos que, com que són competència de diferents cossos de l’ordre, mai no arribarien a resoldre’s, s’enfronten a la perillosíssima investigació d’un complex cas triple : l’aparició d’un cos sense vida a l’hotel L’Indi Bravo de les Rambles, la desaparició d’un milionari ciutadà britànic al seu iot i les finances singulars de la marca comercial Conservas Fernández.

L’any que vaig estimar Ava Gardner | Jordi Solé

Barcelona: Columna, 2023

SinopsiQuan l’any 1990 el Pol Mas veu que l’Ava Gardner ha mort als seixanta-set anys recorda que la va conèixer durant el rodatge de Pandora y el holandés errante a Tossa de Mar a l’hotel familiar Àncora. Un rodatge inoblidable que va significar el seu pas de la infància a la joventut marcat per l’amor per l’actriu, que li durarà tota la vida.

Confeti| Jordi Puntí

Barcelona: Proa, 2024

Sinopsi“Els optimistes ho veuen tot de color rosa i els pessimistes ho veuen tot negre. Entre els dos colors, vivim envoltats d’il·lusions, somnis, esperances, malentesos, enveges, trampes.” Amb aquestes paraules el narrador de Confeti ens avança la seva motivació per escriure: demostrar que gran part de l’existència humana és una ficció feta a mida. I com a periodista d’espectacles, troba en la figura de Xavier Cugat la inspiració ideal. El músic català va dedicar tota la vida a ser feliç i famós a qualsevol preu, sempre gràcies a allò que l’apassionava: les caricatures, les orquestres, les pel·lícules, els matrimonis amb dones guapes i joveníssimes, els chihuahues…

L’infern | Carmen Mola

Barcelona: Columna, 2023

SinopsiUn esgarrifós aixecament de l’exèrcit contra la reina Isabel II tenyeix de sang i morts els carrers de Madrid. El poble l’anomena la «sergentada» i l’horror campa por tota la ciutat. Enmig de les canonades i els trets, una ballarina que es diu Leonor i un jove estudiant de Medicina que es diu Mauro es veuen embolicats en un homicidi involuntari que marcarà les seves vides.

Las hijas de la criada | Sonsoles Ónega

Barcelona: Planeta, 2023

SinopsiUna nit de febrer de 1900, acabat d’estrenar el segle XX, al pas d’Esperit Sant arriben al món dues nenes, Clara i Catalina, les destinacions de la qual ja estaven escrites. No obstant, una venjança inesperada sacsejarà per sempre les seves vides i les de tots els Valdés. Doña Inés, matriarca de la saga i fidel esposa del senyor Gustau, haurà de sobreviure al desamor, al dolor de l’abandonament i a les lluites de poder fins a convertir la seva veritable filla en hereva de tot un imperi, en una època en què les dones no se’ls permetia ser propietàries de les seves vides.

 

Novel·la juvenil

La profecia del llamp i les estrelles | Rick Riordan, Mark Oshiro

Barcelona: Montena, 2023

SinopsiEn Nico di Angelo, fill d’Hades, ha superat les proves més difícils que es podria haver imaginat: des de la mort de la seva mare i la seva germana fins a la pèrdua del seu amic Jason durant el judici d’Apol·lo. Però ara hi ha un raig de sol a la seva vida: en Will Solace, fill d’Apol·lo. Plegats, els dos semideus poden superar qualsevol obstacle. O, almenys, així ha estat de moment.

L’allè dels llaurats | Toni Mata

Barcelona: Elastic books, 2023

SinopsiSom en una Ciutat Eterna liderada per en Hunter, amb el Comodor retirat en un segon terme però atent a tot el que passa. Hi ha una calma aparent, perquè en Hunter projecta una imatge de líder modern, bonàs, pietós. La mena de persona que fa “el que s’ha de fer” de la millor manera possible …  El bénestar a Ciutat Eterna ha pujat i s’han acabat les Llaurades que tan desagradables resultaven per a molts Eterns. Viuen en una mena de Món Feliç on tothom va a la seva… Segueixen morint Breus. Però aquesta vegada de manera silenciosa. En Hunter ha après que el poder ha d’esclafar en silenci perquè, tard o d’hora, els humans (per molt bé que visquin) tendeixen a tenir remordiments. El coneixement és molt perillós i en Hunter centrarà gran part dels seus esforços en impulsar el desconeixement i en acabar amb qualsevol Etern sospitós de desviar-se del seu Món Feliç. Com esfondraran l’Anne, en Clive i l’Ester el sistema ideat per en Hunter? Com ho viurà el Comodor des del seu retir?

Tinc 14 anys, i no és una bona notícia | Jo Witek

Barcelona: Kalandraka, 2023

SinopsiL’Efi torna a casa seva al poble després del curs escolar a la ciutat. Als seus catorze anys, les vacances i el retrobament amb la família i amics, l’omplen de felicitat. Malgrat això, la realitat no triga gaire a xocar amb la realitat: ha arribat a l’edat núbil i els seus pares l’han promès en matrimoni. Els somnis de continuar estudiant per convertirse en enginyera i ajudar a millorar les condicions de vida del seu entorn en trenquen en mil pedaços. L’Efi lluitarà per tots els mitjans per evitar aquest cruel destí que la família i la tradició han traçat per a ella.

Més enllà de la broma | Júlia Prats, Maite Carranza

Barcelona: Alfaguara, 2023

SinopsiL’ambiciosa Lara, el seu nòvio Manel i el Raül, el seu millor amic, són els reis de l’institut. No tothom és tal com sembla, però, i ningú ho sap millor que la Paula, l’antiga millor amiga de la Lara. O la Malena, la noia a qui li estaven fent la vida impossible. O l’Aleix, que ha entrat nou aquest curs.  Quan ets el nou, pot ser que algú vulgui baixar-te els fums. També pot ser que els teus companys et facin alguna broma, fins i tot una broma de molt mal gust. La cosa que no sol passar és que apareguis mort aquella nit.

Poster Girl | Veronica Roth

Barcelona: Fanbooks, 2023

SinopsiEls habitants de la megalòpoli Seattle-Portland-Vancouver han viscut sempre sota la vigilància fèrria de la Delegació, un règim totalitari que controlava la població mitjançant la implantació d’un xip ocular. Després de la revolta, tots els mandataris van ser confinats, inclosa la Sonya, la filla d’una de les famílies fundadores del règim. Ella era la imatge que s’havia fet servir com a propaganda. Ara, un vell conegut li ofereix un tracte: si troba una nena robada per l’antic govern, quedarà lliure.

Laura on the moon | Víctor Borràs Gasch

Barcelona: Fanbooks, 2023

SinopsiLa Laura és una noia especial. Li agrada dibuixar i és molt intel·ligent però li costa comunicar-se amb el món. A punt de complir els 18 anys, viu amb els seus pares i el seu germà gran i va a una escola d’educació especial. Un dia, per casualitat, la Míriam, una de les monitores, la sent cantar i es queda bocabadada. La Míriam sap tocar el piano, i poc a poc comença a acompanyar-la mentre la Laura canta. Entre totes dues neix un lligam especial, que fa que la Laura pugui superar les seves dificultats d’adaptació i acaben donant concerts amb públic, i els vídeos de Laura on the moon es fan virals a Youtube… fins que un dia tot acaba d’una manera brusca.

Els Davenport | Kristal Marquis

Barcelona: Elastic Books, 2023

SinopsiEl 1910, els Davenport són una de les poques famílies negres que compten amb gran riquesa i bona posició social en uns Estats Units canviants. L’Olivia Davenport, l’atractiva filla gran, està llesta per complir el seu deure i casar-se… fins que coneix a un carismàtic líder de la lluita pels drets civils, i salten espurnes.

 

Podeu trobar més llibres al catàleg següent:

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments