Inici Actualitat Taradell celebra dissabte la rua de Carnaval 2024 amb més premis per...

Taradell celebra dissabte la rua de Carnaval 2024 amb més premis per a les carrosses i comparses

0
COMPARTIR

El Carnaval 2024 de Taradel arriba aquest dissabte 17 de febrer a la tarda. La rua de disfresses omplirà de color i gresca els carrers cèntrics de Taradell. Un any més el Carnaval està organitzat per Ràdio Taradell, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Taradell.

La concentració de carrosses i comparses tindrà lloc a partir de 2/4 de 6 de la tarda a la rotonda de l’Atlàntida. Des d’allà a 2/4 de 7 de la tarda es farà el pregó, que anirà a càrrec aquest any del músic Guillem Soler. La rua començarà tot seguit per recórrer els principals carrers del centre de Taradell.

Tot seguit, començarà la rua. Les carrosses i comparses passaran pels següents carrers: carretera de Balenyà, passeig de Sant Genís, carretera de Mont-rodon, passeig Domènec Sert, carretera de Balenyà, carrer de la Vila, carrer Catalunya, avinguda Montseny, carrer Sant Sebastià, carrer Guillem de Mont-rodon, carrer de la Font, passeig Domènec Sert, carretera de Mont-rodon, passeig de Sant Genís i carretera de Balenyà. Ara bé, les carrosses o comparses que ho desitgin o ho necessitin podran abandonar la rua després del carrer de la Vila, seguint pel carrer Batllia. Aquest any, com a novetat, hi haurà una carrossa al final de tot, amb Dj K-Zu, nom artístic de Joan Casulleras. L’objectiu és que tots aquells joves que van per lliure al Carnaval es concentrin a la part final.

La rua acabarà altre cop a Can Costa, on es farà el lliurament d’entrepans i aigües per als membres de les carrosses i comparses. Una iniciativa que es recupera després que es va deixar de fer per la pandèmia de la covid. 

Entrega de premis

Pel que fa al jurat, l’organització ha encarregat el repte de puntuar les carrosses i comparses a professionals de la perruqueria, el maquillatge, la caracterització, la manicura, la bellesa i la fotografia de Taradell. Així, el jurat estarà integrat per Anna Alabern, Laura Bruy, Imma Castany, Gemma Castro, Bet Pujols i Sílvia Pujols. Com ja és tradició, el jurat s’ubicarà en un punt de recorregut per veure bé les carrosses i comparses, els seus membres i balls.

L’entrega de guardons a les millors carrosses i comparses es farà a 1/4 d’11 de la nit a Can Costa Centre cultural. Aquest any, el Carnaval amplia el nombre de premis. En total, es donaran fins a sis premis, patrocinats per l’organització, i diversos accèssits, gentilesa de l’Associació de Botiguers de Taradell

A més, com a novetat, la carrossa guanyadora amb el primer premi rebrà un trofeu del Carnaval, creat expressament per a l’ocasió per part de l’escola d’arts L’Arpa. En carrosses, l’organització ha previst fins a quatre premis per a les colles que obtinguin més puntuació per part del jurat. En aquest cas, els premis estaran dotats amb 400, 300, 200 i 100 euros. Pel que fa a les comparses, es donaran fins a dos premis: un de 200 i un altre de 100. Fins ara, es donaven tres premis en carrosses i un en comparses.

El fi de festa del Carnaval es farà a Can Costa Centre cultural a partir de les 11 de la nit. Hi actuarà el grup de versions Waikiki amb un repertori molt variat de temes musicals coneguts. Tot seguit, Animal Dj tancarà la nit. L’accés a la festa és gratuït i, com a novetat, l’accés serà per la part de darrere del centre cultural, des del carrer Catalunya

El Carnaval de Taradell està obert a tothom, però per participar-hi amb una carrossa o una comparsa cal inscripció prèvia. Es pot fer a través de la pàgina web de Ràdio TaradellEl Carnaval té la col·laboració de l’Associació de Botiguers de Taradell, l’Escola d’Arts L’Arpa, Protecció Civil i la campanya “El masclisme, al rebuig” de la Mancomunitat La Plana. Un any més, es reforça la seguretat tant de la rua com de la festa. També hi haurà lavabos a diversos punts del poble i el punt lila s’ubicarà a Can Costa.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments