Inici Actualitat L’Ajuntament de Taradell aprova una ordenança municipal que regula els usos de...

L’Ajuntament de Taradell aprova una ordenança municipal que regula els usos de l’aigua i les sancions en situacions de sequera

0
COMPARTIR

El ple de l’Ajuntament de Taradell va aprovar per unanimitat aquest dijous al vespre una ordenança municipal d’usos de l’aigua en situacions de sequera. L’ordenança estableix una sèrie de limitacions en els usos de l’aigua, axí com les infraccions i possibles sancions per tal de fomentar un estalvi en el consum i la seva gestió eficient i racional en funció de les diverses fases de sequera.

L’ordenança té la facultat de limitar a particulars l’ús de l’aigua per fixar un límit o prohibir-ne el seu ús en casos com:

  • Ompliment i reompliment de piscines.
  • Reg de jardins, zones verdes i horts.
  • Neteja de tota mena de vehicles, carrers, passejos, vials, sendes, voreres, molls portuaris, aparadors, clavegueram, paviments, façanes i similars, sense perjudici de la necessitat del manteniment de les condicions higièniques i sanitàries adients.
  • Eliminació de pols i matèria en suspensió a l’aire.
  • Fonts ornamentals, estanys, llacs artificials i altres elements d’ús estètic o lúdic de l’aigua, fonts d’aigua potable que no disposin d’elements automàtics de tancament, dutxes de concurrència pública, instal·lacions esportives o docents, públiques o privades i actes o espais lúdics.
  • Granges amb ús de l’aigua procedent de la xarxa d’abastament d’aigua potable.
  • Altres usos no contemplats en els punts anteriors que sigui necessari limitar per tal de donar compliment a les dotacions màximes establertes en situació de sequera en el Pla especial d’actuació en situació d’alerta i eventual sequera.

També es pot fixar una reducció percentual del consum d’aigua i/o limitar dotacions d’aigua per a ús domèstic. Al mateix temps, contempla poder recduir la pressió a la xarxa d’abastament d’aigua en situacions temporals, establint franges horàries o de manera continuada, o fixar talls temporals en estat d’emergència, entre d’altres casuístiques.

L’ordenança també fixa quines seran les infraccions administratives per a accions o omissions que vulnerin les limitacions que oscil·len entre infraccions lleus, greus o molt greus i quines sancions es poden imposar. Les sancions poden arribar als 3.000 euros en casos molt greus d’infracció.

El regidor de Sostenibilitat, Joan Canó, va explicar que l’ordenança recull les restriccions i la previsió de sancions en cas que alguna persona jurídica o física incompleixi. També va exposar que l’Ajuntament està compromès amb la reducció de consums i que s’han fet millores en la xarxa d’abastament d’aigua i es seguiran fent. I va mostrar la solidaritat amb els municipis que han rebut multes per l’incompliment de les limitacions de cabals expressant la queixa que no s’ha de donar tota la responsabilitat als municipis, sinó que hi ha d’haver coresponsabilitat per part l’ACA que és qui té la planificació dels recursos econòmics que necessiten els municipis per fer actuacions de millora.

Podeu consultar l’ordenança en aquest ENLLAÇ.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments