Inici Actualitat A partir del dilluns 29 de gener es reparteixen els cubells amb...

A partir del dilluns 29 de gener es reparteixen els cubells amb xip pels habitatges del nucli de Taradell

0
COMPARTIR

L’Ajuntament de Taradell i la Mancomunitat La Plana començaran a repartir aquest proper dilluns 29 de gener 3.000 cubells amb xips per als habitatges del nucli del municipi. És la segona fase de la implantació dels cubells amb sistema de control intel·ligent, després del repartiment que es va fer al novembre a les urbanitzacions La Roca, Goitallops i els barris de La Madriguera i Mont-rodon.

La mesura es fa per millorar la recollida de residus porta a porta que a Taradell va començar el 2005 i, sobretot, per implantar a curt termini sistemes de pagament per generació i/o participació. L’any 2022 Taradell va registrar un 86% en l’índex de recollida, un dels més alts de Catalunya, on la mitjana se situa al 46,6%. 

El nou sistema de cubells amb xip permet millorar l’eficiència de la recollida perquè permet saber la freqüència amb què es treuen els residus al carrer i la quantitat, i agilitza la resolució d’incidències en cas que n’hi hagi (és a dir, qui ho fa malament o no ho fa mai perquè ho llenci a alguna paperera o ho porta a d’altres municipis). A partir de l’1 de març només es farà la recollida amb els cubells amb xip.

Com es poden obtenir els nous cubells a Taradell? 

Cada habitatge del nucli de Taradell haurà rebut una carta amb una butlleta que cal dur omplerta per poder sol·licitar i recollir els nous cubells amb xips. El repartiment es farà des del 29 de gener fins al 10 de febrer a Can Costa Centre Cultural. Dilluns, dimecres i divendres de les 2 del migdia fins a les 8 del vespre. Dimarts, dijous i dissabte de les 10 del matí fins a les 4 de la tarda.

Com funciona el sistema de recollida amb cubells amb xip?

Els nous cubells porten un xip incorporat que permet identificar les vegades que es treuen residus al carrer per habitatge. Per aquest motiu és imprescindible treure sempre les deixalles al carrer amb el cubell amb xip.  

Es lliura un nou cubell marró amb xip de 25 litres de capacitat  per treure la matèria orgànica i que substituirà l’utilitzat fins ara, a partir de l’1 de març.

Com a novetat s’entrega un nou cubell amb xip de color beix, de 40 litres de  capacitat, per treure els materials reciclables (envasos lleugers, paper i cartró) i la resta (rebuig). En el cas dels reciclables, que inclou els envasos lleugers, el paper i el cartró, si no caben dins del cubell beix degut al seu volum es podran deixar al costat del mateix cubell. Ara bé, no es recolliran deixalles si no hi ha cap cubell.  

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments