Inici Actualitat L’alcaldessa de Taradell, Mercè Cabanas, escollida presidenta del Consell d’alcaldes i alcaldesses...

L’alcaldessa de Taradell, Mercè Cabanas, escollida presidenta del Consell d’alcaldes i alcaldesses d’Osona

0
COMPARTIR

El Consell d’alcaldes i alcaldesses d’Osona té per primera vegada una dona com a presidenta. I serà l’alcaldessa de Taradell, Mercè Cabanas. Aquest dimecres 17 de gener es va celebrar una sessió extraordinària a la sala de plens del Consell Comarcal d’Osona per fer l’elecció, que va comptar amb l’aprovació unànime de tots els alcaldes i alcaldesses, excepte l’alcalde de Vilanova de Sau que va jusitificar la seva abstenció pel fet d’haver-se enterat de l’elecció el mateix dia. En l’anterior mandat, Cabanas va ser la vicepresidenta segona del Consell d’alcaldies que estava presidit per Marc Verdaguer, alcalde de Calldetenes.

Mercè Cabanas, després de ser escollida, va expressar l’agraïment per la confiança i va reivindicar el paper de la dona en la política municipal. I va exposar la voluntat que el Consell d’alcaldies “sigui un lloc de debat i bones pràctiques per aconseguir la prosperitat compartida en els nostres municipis i comarca”.

La vicepresidència primera l’ocupa el president del Consell Comarcal d’Osona, Gerard Sancho, mentre que la vicepresidència segona és per Núria Roca, alcaldessa de Sant Martí de Centelles, la vicepresidència tercera per Verònica Ruiz, alcaldessa de Les Masies de Voltregà, i el vicepresident quart, David Solà, alcalde de Sant Quirze de Besora.

El Consell d’acaldes i alcaldesses es va constituir perquè tots els ajuntaments de la comarca hi tinguin representació i participació. El Consell Comarcal està format per 33 consellers comarcals i sovint pot passar que, d’acord amb el sistema d’elecció de la Llei d’organització comarcal, no tots els municipis tinguin representació al Consell. En canvi, el Consell d’alcaldes i alcaldesses es va crear el 1999 com a òrgan de caràcter consultiu que compta amb la participació de tots els municipis de la comarca d’Osona.

El Consell d’Alcaldies es reuneix l’últim dimecres de cada trimestre a la tarda de forma ordinària. És un òrgan que es renova cada vegada que hi ha eleccions municipals. Entre les diverses funcions que té, pot tractar temes d’interès els municipis abans que se sotmetin a aprovació en el Ple comarcal, pot presentar propostes d’actuació al Ple i pot emetre informes previs en relació a serveis comarcals, plans sectorials o programes d’actuació comarcal, entre d’altres.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments