Inici Actualitat L’Aparcament de la Carpa tindrà dos pisos per ampliar el seu aforament...

L’Aparcament de la Carpa tindrà dos pisos per ampliar el seu aforament i encabir uns 300 cotxes

0
COMPARTIR

L’Ajuntament de Taradell ha rebut una subvenció de la Diputació de Barcelona per cobrir l’aparcament públic de la Carpa amb una estructura que permetrà tenir dos pisos d’aforament. La inversió ja ha estat aprovada i les obres començaran a la primavera.

Actualment, l’aparcament de la Carpa compta amb poc més de 100 places d’aparcament, però s’ha mostrat insuficient per encabir la demanda. Aquests últims dies s’ha pogut demostrar. Per exemple el dia de la Fira de Santa Llúcia, a les 10 del matí abans de l’inici de la fira, ja no quedaven places llliures d’aparcament.

La nova infraestructura obligarà a crear una estructura metàl·lica perimetral, que farà desaparèixer les zones ajardinades del voltant. El nou aparcament tindrà dues plantes. L’actual i una d’elevada per sobre ampliant la capacitat actual fins a poder encabir uns 300 cotxes aparcats. L’entrada s’efecturà pel mateix accés, tot i que s’ampliarà per fer una entrada inferior i una rampa per a l’accés a la planta superior.

De moment, els aparcaments seran gratuïts, però l’Ajuntament no descarta aplicar algun tipus de taxa per a ús. Això sí amb preus populars, que podrien rondar l’euro cada dues hores.

També està estudiant com aprofitar la part superior-coberta de l’aparcament. Hi ha fins a quatre opcions que han pres cos en les últimes setmanes. Una opció és construir el primer parc fotovoltaic municipal de Taradell, cobrint-ho amb plaques fotovoltaiques per generar energia elèctrica i il·luminar més els carrers. La segona opció seria crear una tercera pista poliesportiva i que fos d’alguna manera el tercer pavelló de Taradell. La tercera opció passa per crear unes parcel·les d’horts urbans públics, que seran sortejades entre els taradellencs i taradellenques interessats. Mentre que la quarta opció seria fer-hi un parc d’atraccions permanent, que per Nadal es convertiria en una versió taradellenca de la proposta del Village de Noël Les Barcarès, potenciant la sostenibilitat dels taradellencs i taradellenques que no haurien de desplaçar-se en cotxe fins a França i tindrien el mateix a quilòmetre zero.

L’opció definitiva s’escollirà a través d’un procés participatiu on els taradellencs podran votar.

Que tingueu molt bon dia dels Sants Innocents!

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments