Inici Actualitat Taradell fa un homenatge aquest dissabte a Francesc Viadiu, enterrat al cementiri...

Taradell fa un homenatge aquest dissabte a Francesc Viadiu, enterrat al cementiri i un dels fundadors d’ERC

0
COMPARTIR

El cementiri de Taradell acollirà aquest dissabte a les 12 del migdia un acte de memòria i record a Francesc Viadiu i Vendrell, i un record a totes les víctimes taradellenques del llarg de la Guerra Civil i la postguerra. Francesc Viadiu va ser enterrat a Taradell el 1992. Va ser un dels fundadors d’Esquerra Republicana de Catalunya el 1931 i també va ser diputat al Parlament de Catalunya. Va ser detingut i processat per la seva participació en la revolució catalanista i la mobilització social als Fets d’Octubre de 1934.

En l’acte es col·locarà una placa d’homenatge a Francesc Viadiu, resident a Taradell els últims anys de la seva vida. Al mateix temps es farà també un record a totes les víctimes de la Guerra Civil i la postguerra de Taradell. On els familiars de les víctimes podran deixar una rosa blanca a la placa que hi ha al cementiri.

L’acte s’emmarca dins el reconeixement que l’Ajuntament de Taradell fa des del 2019 per apropar la memòria democràtica a la població. Es fa en col·laboració amb el Memorial Democràtic del Departament de Justícia de la Generalitat i la Diputació de Barcelona.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments