Inici Actualitat Taradell ha començat a repartir més d’un miler de cubells amb xip...

Taradell ha començat a repartir més d’un miler de cubells amb xip als habitatges dels barris i urbanitzacions

0
COMPARTIR

El Centre cultural Costa i Font ha acollit dijous i divendres dues xerrades informatives (aquest dissabte es fa la tercera a Mont-rodon) per començar a repartir els primers cubells amb xip als habitatges de les urbanitzacions de Goitallops i la Roca, i els barris de la Madriguera i Mont-rodon. Es preveu repartir-ne uns 1.200 per iniciar el nou sistema de recollida selectiva intel·ligent que permetrà conèixer la freqüència amb que es treun els residus al carrer i la quantitat.

Es tracta de la primera fase per incorporar tecnologia als cubells. La següent fase, a partir del primer trimestre de l’any vinent, servirà per arribar a la resta del municipi. El regidor d’Urbanisme i Sostenibilitat de l’Ajuntament de Taradell, Joan Canó, i Esther Serradell, tècnica de Medi Ambient de la Mancomunitat La Plana, ens que gestiona la recollida selectiva porta a porta a Taradell, han explicat com funcionarà, abans que els veïns recollissin els nous cubells.

Als barris i urbanitzacions començarà a funcionar l’1 de novembre

Els nous cubells porten un xip incorporat que permet identificar les vegades que es treuen residus al carrer per habitatge. Per aquest motiu és imprescindible treure sempre les deixalles al carrer amb el cubell. Per a fer-ho possible s’ha lliurat un nou cubell marró xipat de 25 litres de capacitat per treure la matèria orgànica i que substituirà l’utilitzat fins ara. Així, els que es fan servir a dia d’avui a Taradell deixaran de ser operatius a partir de l’1 de novembre, quan es començarà a fer la lectura dels xips. 

Com a novetat s’ha entregat un nou cubell de color beix, de 40 litres de capacitat, per treure els materials reciclables (envasos lleugers, paper i cartró) i la resta (rebuig). En el cas dels reciclables, que inclou els envasos lleugers, el paper i el cartró, si no caben dins del cubell beix degut al seu volum es podran deixar al costat del mateix cubell. Ara bé, no es recolliran deixalles si no hi ha cap cubell

Totes les dades estadístiques i d’ús que es recullin serviran per un futur proper establir la taxa justa segons els estàndards que es decideixin. És a dir, qui menys genera menys paga. I al revés, qui més genera o qui no ho fa bé o no ho fa, més paga.

A partir de l’1 de novembre als barris i urbanitzacions qui tregui un cubell sense xip es trobarà un adhesiu taronja que l’instarà a posar-se en contacte amb la Mancomunitat i adquirir els nous cubells xipats.

L’any passat Taradell va registrar un 86% en l’índex de recollida, un dels més alts de Catalunya, on la mitjana se situa en el 46,6%.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments